Kadir Gecesi

Kadir Gecesi -Isparta Müftüsü Avcı, kutlama mesajı yayımladı


ISPARTA (A.A) - Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Kadir Gecesi dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Müftü Avcı, mesajında, dini hayatımızda önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesinin değerinin, insanlığa rehber, şifa ve ebedi mutluluğun anahtarı olarak gönderilen Kuranı Kerimin o gecede yeryüzü ve beşerle buluşmaya başlamasından kaynaklandığını belirtti.
     Kadir Gecesinin kadrü kıymet bilme, Allahın sunduğu sayısız nimetlerin farkında olma zamanı olduğunu belirten Avcı, şunları kaydetti:
     Kadir Gecesini gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kuranı lafzıyla okumanın ve dinlemenin yanında, yaptığı çağrıyı anlamaktan, üzerinde derin bir şekilde düşünmekten ve mana ikliminde yol alarak hayatımızda onu rehber edinmekten geçer. Böylece, Kuranı anlamaya ve onun getirdiği güzellikleri yaşamaya çalışan her insan, her gecesini Kadir Gecesi gibi değerlendirme imkanı elde edebilir.
     Avcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Bu gece aynı zamanda esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir kutlu gecedir. Bizler, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde böylesi müstesna geceleri kendimizi yenileme fırsatı olarak değerlendirmeli, hikmet gözüyle kendimizi sorgulayıp, öz eleştiri yapıp, işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dilemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Allahtan diliyorum.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER