Kadirlide köy muhtarlarına 2/B anlatıldı

Kadirlide köy muhtarlarına 2/B anlatıldı


OSMANİYE (A.A) - Kadirlide, Malmüdürlüğü tarafından 2/Bli taşınmazların satışıyla ilgili olarak köy muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     İlçe Malmüdürü Saliha Işıldaklı, makamında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, hak sahiplerine verilen avantajları anlatarak, vatandaşların, hak sahipliği bulunan taşınmazı bin ile 2 bin TL, başvuru bedeli ödeyerek, rayiç bedelin yüzde 70ine satın alabileceği, peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanacağı ve taksitli ödemelerde ise 3-4 yıl vade uygulanacağını ifade etti.
     Işıldaklı, vatandaşların geçmişte ödedikleri ecrimisil bedellerinin de satış bedelinden düşüleceğini anımsatarak, Hak sahibi veya mirasçı olan vatandaşlarımızı 2/Bden faydalanamaya davet ediyoruz. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi Malmüdürlüğü Milli Emlak Servisinde oluşturulan birimlerden öğrenilebilinecek. Son başvuru tarihi olan 30 Ekim 2012 tarihinden önce başvuruda bulunmayan hak sahipleri bu hakkını kaybedecek. Vatandaşlarımız, bu tarihten sonra ise kullandıkları taşınmazlardan tahliye edilmek gibi yaptırımlarla karşılaşabilecekler dedi.
     Soru cevap şeklinde sona eren toplantıda muhtarlar, toplantının faydalı geçtiğini belirterek, Malmüdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Menderes Özat
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadirlide köy muhtarlarına 2/B anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER