Kadın girişimciler yetişiyor projesi

Kadın girişimciler yetişiyor projesi -GİŞKAD tarafından düzenlenen proje kapsamında eğitim alan 30 kadına sertifikaları verildi


MERSİN (A.A) - Mersin Girişimci İş Kadınlar Derneğince (GİŞKAD) gerçekleştirilen Yeni Kadın Girişimciler Yetişiyor projesi kapsamında eğitim alan 30 kadına, sertifikaları verildi.
     GİŞKAD Başkanı Cavidan Demirağ, MESİAD hizmet binasında düzenlenen törende, kadınların iş dünyasına kazandırmayı hedefleyen projeyi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.
     KOSGEBin kendileri için önemli bir kurum olduğunu vurgulayan Demirağ, KOSGEB, siyasette dahi yapamadığımız yeni başlayan pozitif ayrımcılığı, önce Türkiyede başlattı. Bizlere hibeler veren, 10-20 puan artı destekler veren KOSGEBe teşekkür ediyoruz dedi.
     Amaçlarının iş dünyasında istihdam yaratmak olduğunu ifade eden Demirağ, 30 girişimci kadına Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) desteği ile 18 gün süren eğitim verdik. Artık kadınlarımız da iş dünyasında biz de varız demeye başladı diye konuştu.
     AB destekli yürüttükleri Yeşil Girişimcilik projesinin Türkiye toplantısını, 2 gündür Mersinde yaptıklarına dikkati çeken Demirağ, çevre dostu girişimcileri bu projede görmek istediklerini kaydetti.
     Proje kapsamında Mersinde bulunan Portekiz ve İngiltereden temsilcilerin çalışmaları hakkında bilgi verdiği törende, 30 kadın girişimciye sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kadın girişimciler yetişiyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER