Kahramanmaraşın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Kahramanmaraşın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü -TPB Genel Başkanı Pakdil: -Kurtuluş Savaşında verilen onur mücadelesi, şimdi kalkınma mücadelesi şeklinde devam ediyor


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraşın Kurtuluş Savaşında verdiği onur mücadelesinin şimdi kalkınma mücadelesi şeklinde devam ettiğini belirtti.
     Pakdil, yaptığı yazılı açıklamada, Kurtuluş Savaşında verdiği onur mücadelesi ile Kahraman unvanı alan Kahramanmaraşın, 2013 yılında 1 milyon 63 bin 174 kişilik nüfusuyla hızla kalkınan, kendini yenileyen Türkiyenin en önemli şehirlerinden biri haline geldiğini ifade etti.
     Kahramanmaraşın, önümüzdeki dönemde hızlı kalkınmasını tamamlayarak göç veren değil, göç alan bir konuma geleceğini vurgulayan Pakdil, şunları kaydetti:
     Her şehrin kendine özgü kültürel iklimi vardır. Kahramanmaraşın en önemli özelliği bayrak sevgisi, vatan sevgisi ve özgürlük aşkıdır. Bu hasletlerin en canlı olarak yaşandığı dönem ise Milli Mücadele yılları olmuştur. Kahramanmaraş, vermiş olduğu onur mücadelesi sebebiyle 7 Şubat 1973 tarihinde kahraman unvanı ile onurlandırılmıştır. Bu onurun veriliş yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.
     Osmanlı Devleti sonrasında Kahramanmaraşın ilk olarak İngilizler tarafından işgal edildiğini anımsatan Pakdil,kenti işgal eden İngiliz ordusunun Hintli Müslümanlardan oluşmasının da çok acı veren bir durum olarak tarihte yerini aldığını ifade etti.
     Bir acı olayın da Fransızların işgalinde yaşandığını anlatan Pakdil, Fransızlar 29 Ekim 1919da Kahramanmaraşı işgal ederken, ordunun yarısı Cezayirli Müslüman askerlerden oluşuyordu. Emperyalist güçler bizleri kırdırırken bile Müslüman askerleri kullanıyordu ifadelerini kullandı.
     Pakdil, aradan geçen 93 yıla rağmen o günün kahramanlarını unutmadıklarını ve onları bir kez daha rahmetle andıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kahramanmaraşın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER