Kahramanmaraşta kısa kısa

Kahramanmaraşta kısa kısa -Elbistanda başarılı polisler ödüllendirildi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğünde 20 polis memuruna başarı belgesi verildi.
     İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen ödül töreninde, polislerin aldığı başarı belgesinde polis eşlerinin büyük katkısı olduğunu söyledi.
     Günün her saatinde çalışan polislere ailelerinin verdiği desteğinde azımsanamayacağını vurgulayan Tiyaki, "Polis arkadaşlarımızın aileleri ve eşleri tarafından ciddi şekilde sabır gösterilmeseydi, onlarda bu kadar büyük başarıyı elde edemezlerdi. Bu işle ilgili bir alkış varsa eşlerini de alkışlayalım" dedi.
     İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ise ödül alan personelin görevleri esnasında gösterdiği özverili ve başarılı çalışmanın takdire değer olduğunu belirtti.
     Konuşmaların ardından Tiryaki, polis memurlarının başarı belgesini verdi.
    
     -Elbistana "Kültür Sarayı" yapılıyor-
    
     Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, ilçeye "Hazreti Mevlana" adını verecekleri bir kültür sarayı yapacaklarını söyledi.
     Küçük, yaptığı açıklamada, 700 metrekare kapalı alanı olacak merkezin Mevlana Kültür Sarayı ve Elbistan Ulu Camisinin mimari özelliklerini yansıtacağını belirtti.
     Merkezin ilçe için önemini vurgulayan Küçük, "Türkiyedeki birçok camilere ilham olan Ulu Camisinin bir nevi kopyalaması olacak. Ayrıca, ölçüleri de Ulu Camisinin ölçülerine çok yakın ölçülerde olacak. Binanın iç yüksekliği 19 metre, eni 19 metre olacak. Bir yıl içerisinde kaba inşaatı tamamlanacak. En az 3 bin kişiye aynı anda hizmet etme kapasitesine sahip olacak" diye konuştu.
     Küçük, Kültür Sarayının Elbistanda önemli hizmetlere ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.
    
     -Kuran-ı Kerim okuma yarışması birincisinden ziyaret-
    
     "Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma" yarışmasında bölge birincisi olan Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Avni Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkanı ziyaret etti.
     Elbistan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelikin de eşlik ettiği ziyarette Alkan, öğrenciyi tebrik etti.
     Türkiye şampiyonasında Kahramanmaraşı temsil edecek Çelikten birincilik beklediklerini dile getiren Alkan, "Evladımızı tebrik ediyorum. Güzel bir sonuçla geldi. İnşallah yavrumuzdan, Diyarbakırda düzenlenecek Türkiye şampiyonasında güzel bir haber bekliyoruz. İmam Hatip Lisesi öğrencimizi bu anlamda tebrik ediyorum" dedi.
    
     -Polis memuru son yolculuğuna uğurlandı-
    
     Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden polis memuru Alparslan Selimoğlu, Afşinde düzenlenen törenle son yolculuğa uğurlandı.
     Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görürken hayatını kaybeden Selimoğlu için Afşin ilçesinde tören düzenlendi. Selimoğlu, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Afşin Asri Mezarlığına defnedildi.
     Törene, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Afşin Müftüsü Yakup Yıldırım, daire amirleri, emniyet mensupları ile vatandaşlar katıldı.
    
     -Göksunda "Kurumlar Hayat Bulsun" projesi-
    
     Göksun ilçesinde "Kurumlar Hayat Bulsun" projesi kapsamında adliye bahçesi ağaçlandırıldı.
     Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, proje çerçevesinde ilçedeki tüm kamu kurumlarının bahçelerine fidan dikileceğini söyledi.
     Projeyle esnaf ve vatandaşlarda da duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Pehlivan, şunları kaydetti:
     "Geçen yıl Okullar Hayat Bulsun projesi kapsamında okul bahçelerinde yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarını, bu yıl tüm kurumlarımıza uygulama kararı aldık. Orman İşletme Müdürlüğümüz planlama kapsamında binlerce ağacı toprakla buluşturacak. Bu projeye destek veren Cumhuriyet Başsavcımıza teşekkür ediyorum.-
     Ağaç dikimine, Göksun Cumhuriyet Başsavcısı Harun Güven, Cumhuriyet Savcısı Ömer İlhan, Hakimler Latife Nazlı Güven, Bozan Sarı, Merve Kalkan ve adliye çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı - İdris Aydın - Nurettin Dal / İsmail Hakkı Demir
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kahramanmaraşta kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER