Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -Kahramanmaraş TSO Başkanı Karaküçük: -Hedeflerimizi her geçen gün yükseltiyoruz


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, hedeflerini her geçen gün yükselttiklerini söyledi.
     Karaküçük, TÜMSİAD Kahramanmaraş Şubesi tarafından Türkoğlu ilçesinde düzenlenen piknik programında, 2011de 800 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini ve İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiyenin ilk 500 büyük firması içerisine 17 şirketin girdiğini belirtti.
     Ekonomide alkışlanacak bir duruma geldiklerini kaydeden Karaküçük, Hedeflerimizi her geçen yükseltiyoruz. 2023te yıllık 5 milyar dolarlık bir ihracat hedefi koyduk. Bu hedefe ulaşabilmek için de var gücümüzle çalışıyoruz diye konuştu.
     Kentin en büyük sıkıntısının sanayi parseli olduğunu belirten Karaküçük, Tomsuklu bölgesine yeni bir organize sanayi bölgesi yapılması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğandan destek aldıklarını ifade etti.
     TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak ise kent ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarını anlattı.
    
     -Pazarcıkta SBS sınavı
    
     Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya, ilçede gerçekleştirilen SBS sınavının başarıyla tamamlandığını söyledi.
     Karakaya, bu sabah başlayan sınavda 86 öğretmenin görev yaptığını ve 846 öğrencinin sınava girdiğini ifade etti. Karakaya, 20 öğrencinin ise çeşitli nedenlerden dolayı sınava katılmadığını kaydetti.
    
     Muhabir: İzzet Mazı / Resul Tokluca / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER