Kahramanmaraştan kısa kısa

Kahramanmaraştan kısa kısa -Elbistanda evde bakım hizmetleri


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Elbistan İlçe Müdürü Akif Yüce, 2 bin 255 kişiye evde bakım hizmeti verdiklerini belirtti.
     Yüce, yaptığı açıklamada, sorumluluk sahasında bulunan 5 ilçede, huzurevi, kreş ve gündüz bakımevi ve bir adet özel bakım merkezinde hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini ifade etti. Özellikle evde bakım hizmetine önem verdiklerini vurgulayan Yüce, Toplam 5 ilçemizde 2 bin 255 kişiye evde bakım hizmeti veriyoruz. Ayrıca evde bakım hizmetinden yararlanan kişilere yapılan toplam yardım tutarı ise yaklaşık 1 milyon 518 bin TLdir dedi.
     17 çocuğun koruma altında bulunduğunu anımsatan Yüce, bu kişilerin de yetiştirme yurdunda barındığını ifade etti.
     Yüce, yardıma ve korumaya muhtaç kişileri tespit ederek onlara yardım ulaştırılması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
    
     -3 Aralık Dünya Engelliler Günü
    
     Elbistan Engelliler Derneği Başkanı Gökhan Kılınç ile Elbistan Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği Başkanı Kenan Sağır, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ortak basın toplantısı düzenledi.
     Kılınç, toplantıda yaptığı konuşmada, engellilerle ilgili düzenlemelerin hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Engellileri anlamak için önce onları tanımak gerektiğine işaret eden Kılınç, Formülünü bilmediğimiz problemi çözemezsiniz. Engelli insanı dışlayan ve izole ederek koruma altına alamazsınız dedi.
     Sağır ise görme engellilerin trafikte rahat hareket edebilmeleri için gerekli düzenlemelerin hayata geçirilmesini istedi.
    
     Muhabir: Kenan Arayıcı
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kahramanmaraştan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER