3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü


ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği (ŞUOFİD) üyelerince hazırlanan el işi sergisinin açılışana katıldı.
     Güvenç, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, engellileri yılda bir kere değil her gün anmak ve sorunlarını paylaşmak gerektiğini ifade ederek, herkesin bir engelli adayı olduğunu hatırlattı.
     Hayatın her şeye rağmen yaşanabilir olduğunu belirten Vali Güvenç, Tüm toplum olarak da engellilerimize sahip çıkmamız, sorunlarıyla ilgilenmemiz, iş hayatında onlara katkı sağlamamız yardımcı olmamız gerekiyor. Türkiyenin bir Özürlü Yasası var, örgütleniyorlar artık. Bunda utanılacak bir şey olmadığı, hayatın gerçeği olduğu artık biliniyor. El ele gönül gönüle hayatı devam ettirmemiz gerekiyor dedi.
     Güvenç, Şanlıurfada bu kapsamda Valilik, belediyeler ve derneklerle ortaklaşa çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
     ŞUOFİD Başkanı Habip Polat da dernek bünyesinde bulunan tekstil atölyesinde eğitim alan 32 kişinin çeşitli yerlerde istihdam edildiğini belirterek, İŞKUR ile ortaklaşa bir projeyi de yakın zamanda hayata geçireceklerini aktardı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER