Kalacakları cezaevini kendileri yaptı

Kalacakları cezaevini kendileri yaptı -Afyonkarahisarda bir grup tutuklu ve hükümlü, cezaevine ek bina olarak tahsis edilen binanın parmaklık, ranza, dolap gibi donanımlarıyla çevre düzenlemesini kendileri yaptı -Cezaevi Müdürü Avcı:


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan - Afyonkarahisar Açık Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerden oluşturulan "inşaat iş kolu", kuruma tahsis edilen binadaki parmaklık, ranza, dolap gibi donanımları ve çevre düzenlemesini kendileri yaptı.
     Çeşitli suçlardan girdikleri cezaevinde meslek sahibi olan hükümlüler, kendileri için açılan demir, mobilya, inşaat, fırın ve terzi gibi kurslarda öğrendikleri mesleklerle hem harçlıklarını çıkarıyor hem de kaldıkları cezaevi gibi kurumlar için gerekli malzemelerin üretimini gerçekleştiriyor.
     Cezaevinin kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle kuruma tahsis edilen İl Özel İdaresine ait eski bina, hükümlüler tarafından cezaevine dönüştürüldü.
     Kalacakları yerlerdeki parmaklık, ranza, dolap, nevresim ve çevre düzenlemesi gibi pek çok işçilik, tutuklu ve hükümlüler tarafından yapıldı.
     Cezaevi Müdürü Muzaffer Avcı, AA muhabirine, kurumun kapasitesini artırdıklarını ancak fiziki imkanların yetersiz kaldığını söyledi.
     Ek bina arayışına girdiklerini ve Vali İrfan Balkanlıoğlunun talimatıyla Afyonkarahisar-Konya karayolundaki eski İl Özel İdaresi binasının cezaevine tahsis edildiğini belirten Avcı, şöyle devam etti:
     "Bina bize yıl başında tahsis edildi. 25 gün gibi kısa bir sürede binanın işlerini tamamlayarak 26 Ocakta buraya taşındık. Daha önce burası Köy Hizmetleri binası olarak kullanılıyormuş. Bu binayı cezaevine dönüştürdük. Bazı tadilatlar ve bakımını yaptık. Şimdi de çevrede ağaçlandırma faaliyetlerini yapıyoruz. Arazi tamamen bize tahsis edilirse hayvancılık ile turşuculuk iş kollarının bir kısmını buraya taşıyacağız. Zaten bir cezaevi faaliyeti için gerekli olan alanımız var ve binamız yeterli."
     Avcı, "inşaat iş kolu"nda görevli tutuklu ve hükümlülerin, yeni binanın onarım ve donanımını gerçekleştirdiğini anlattı.
     "Yeni taşındığımız cezaevindeki işler dahil bütün bu işleri mahkumlardan oluşan inşaat iş kolu yapıyor" diyen Avcı, çevre düzenlemesiyle çalışmaların tamamlanacağı bilgisini verdi.
     Ek binanın kapasitesinin 224 kişi olduğunu ancak şimdilik yaklaşık 50 hükümlü bulunduğunu dile getiren Avcı, burada yeni iş kolları için eğitimler verme hazırlıklarının sürdüğünü sözlerine ekledi.
    
     -"Burada meslek sahibi olduk"-
    
     Maket ustası bir hükümlü de cezaevinde maketten el işleri yapmayı öğrendiğini, gemi, uçak gibi maketler yaptığını söyledi.
     Başka bir hükümlü ise müzisyen ailede yetiştiğini belirterek, ney üflemeyi cezaevinde de sürdürdüğünü kaydetti.
     Maket ustalığıyla uğraşan hükümlülerden biri, zaman geçirmek için maket işleri yaptığını ve zamanla usta olduğunu ifade ederek, "Hem vakit geçirmek için uğraşıyorum hem de burada kalan diğer hükümlülere öğretiyorum. Sandık, gemi gibi el işlerini yapıyorum. Burada meslek sahibi olduk" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kalacakları cezaevini kendileri yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER