Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingölde

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingölde Bizim genel ekonomimiz gayet iyi -Altıncı bölge 6 yıl boyunca 11 puan civarında bir indirim alacak


BİNGÖL (A.A) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiyenin genel ekonomisinin iyi durumda olduğunu söyledi.
     Şanlıurfanın Birecik ilçesinden helikopterle Bingöle gelen Bakan Yılmaz, esnafı ziyaret ederek Dörtyol Kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet etti.
     Yılmaz, Bingöl Şehit Aileleri Derneğini ziyaret ederek, dernek Başkanı Ziya Sözenden çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bu arada Dernek Başkanı Sözen, Bakan Yılmaza, İstiklal Marşının kabulünün 90. yıl dönümü nedeniyle Prof. Dr. Hasan Akay ve Prof. Dr. M. Fatih Andı tarafından hazırlanan 41 dizede 41 yorum adlı kitabı hediye etti.
     Bakan Yılmaz, daha sonra Saray Park Restoranda Bingöllü işadamlarıyla yapılan istişare toplantısına katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 10 yıllık AK Parti iktidarında yapılan ve yapılacak hizmetlere değindi.
     Son 10 yılda Türkiyenin çok iyi idare edildiğini anlatan Yılmaz, bunun da ekonomiye iyi yansıdığının altını çizdi. Yılmaz, şöyle dedi:
     Biz bir geminin içerisindeyiz. Gemi su alırsa, kamaraları altından da olsa hiçbir şeye yaramaz. Bizim çok şükür genel ekonomimiz gayet iyi. İyi olduğu içindir ki, bütün illerde ve Bingölde de yatırımlar yapıyoruz, gelişim sağlıyoruz. Her yıl bir önceki yıldan daha iyi bir noktaya gidiyoruz. Bu olmasaydı, Türkiye iyi idare edilmeseydi, ne Bingöl, ne başka bir il arzu ettiği hizmetleri de alamazdı, arzu ettiği gelişmeyi de sağlayamazdı.
     Geçmişte kötü yönetimlerden dolayı faize ve olmadık yerlere giden kaynaklar şimdi çok şükür halkımızın hizmetine gidiyor diyen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:
     Artık ne enflasyondan bahsediyoruz ne de böyle yüzde 60-70 faizlerden bahsediyoruz. Çok şükür Türkiye bütün bu zor şartlara rağmen dünyada ve Avrupada yaşanan krize, Ortadoğuda yaşanan siyasi çalkantılara, ülke içinde terör gibi bir takım olumsuzluklara rağmen bu başarıyı sağladı, sağlamaya devam ediyor. Bu açıdan çok şükür sağlam vaziyetteyiz.
     Bakan Yılmaz, son 10 yılda kalkınmaya dönük çok sayıda yeni kurumlar ve programlar oluşturduklarını belirterek, geçmişte kalkınma ajansları, DAP gibi kurumların ve kırsal kalkınma destekleri ve hibe teşviklerin olmadığını anımsattı.
    
     -Bingöl Havaalanı şehre sınıf atlatacak-
    
     Bingöl Havaalanı inşaatının hızla devam ettiğini anlatan Bakan Yılmaz, şimdiye kadar 120 milyon lira harcanan havaalanın 2013 yılında hizmete açılacağını müjdeledi.
     Kente doğalgaz getirilmesi için boru hattı yapım işinin ihale edildiğini aktaran Yılmaz, güzergah değişikliği nedeniyle biraz gecikmenin yaşandığını bildirdi. Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bu yıl inşallah havaalanımız hizmete giriyor. Gerçekten bir şehre sınıf atlatabilecek bir yatırım. Bazıları diyor ki 80 ilde de var o yüzden bizde de yapıldı. Bu doğru değil. Şu anda havaalanı olan il sayısı 50nin altında, onlardan bir tanesi de Bingöl olacak inşallah. Doğalgaz konumuz vardı. Bu sene inşallah doğalgazı Bingöle getirmiş olacağız.
    
     -5084 sayılı kanunun kaldırılması-
    
     Yılmaz, 31 Aralık 2012 tarihinde yürürlükten kaldırılan 5084 sayılı kanun yerine yeni bir düzenlemenin yapıldığını anımsatarak, düzenleme tamamlandığında Bingölün de içinde bulunduğu 6. bölgede 11 puanlık bir indirim sağlanacağını kaydetti.
     Yılmaz, İş adamlarımızın merak edeceği bir konu var; onunla ilgili bir şey söyleyeyim. 5084 biliyorsunuz sona erdi. İş gücü üzerindeki primler açısından önemli. Bu konuda yeni bir çalışma yürüttük. Çalışma Bakanlığımızın koordinasyonunda bizler hepimiz katıldık. Belli bir olgunluğa geldi, ama henüz düzenlemesi yapılmış değil. Fakat bunun yapılacağı zaten ilan edildi. Bingöl altıncı bölgede 6 yıl boyunca 11 puan civarında bir indirim alacak ve bu da işletmelerimizi rahatlatacaktır dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingölde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER