Kalkınma Bakanı Yılmaz:

Kalkınma Bakanı Yılmaz: -Bizim temellerimiz sağlam. 10 yıllık bir ekonomik birikimimiz var, borçlarımızın yurt içi hasılaya oranı yüzde 40ın altına düşmüş durumda


ELAZIĞ (A.A) - Kalkınma Bakancı Cevdet Yılmaz, AK Parti Hükümetinin temellerinin sağlam olduğunu belirterek, 10 yıllık bir ekonomik birikimimiz var, borçlarımızın yurt içi hasılaya oranı yüzde 40ın altına düşmüş durumda dedi.
     Bakan Yılmaz, Bingöldeki çeşitli ziyaret ve incelemelerinin ardından Ankaraya dönmek üzere geldiği Elazığ Havaalanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Kalkınmayı sadece ekonomi olarak görmediklerini dile getiren Yılmaz, işin sosyal boyutunu önemsediklerini ve herkesi kucaklayan bir kalkınmadan yana olduklarını vurguladı. Yılmaz, kalkıma sürecine, dar, bir kesimi değil, bütün kesimleri katmak istediklerini ve yine kalkınmanın nimetlerinden herkesin faydalanmasını istediklerini söyledi.
     Malatyada 30 ilin katılım gösterdiği SODES İyi Ürünler Fuarının açılışının yapıldığını hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
     İyi uygulamaları yaygınlaştırmak istiyoruz. Bir ilimizde güzel bir uygulama varsa, diğer ilimizin de bunu görmesini istiyoruz. Birbirleri ile bilgi, deneyim sağlamasını istiyoruz. Her il, içine kapanık, sadece kendi yaptıklarına odaklanırsa o ilde ufku açamazsınız, geliştiremezsiniz. Ufuk açmanın, gelişmenin yolu başkalarına açılmaktır, başkalarının ne yaptığını dinlemek, onlara açılmaktır.
    
     -Bütçe disiplininden yanayız-
    
     Bakan Yılmaz, bir gazetecinin, yerel seçimlere az bir süre kaldığını ve bu süreçlerde seçim ekonomisinin uygulandığını belirterek, AK Parti olarak böyle bir uygulamanız olacak mı- Ekonomide bir sıkıntı olacak mı- demesi üzerine, parti olarak hep bütçe disiplininden yana olduklarını dile getirdi.
     AK Partinin yeni bir parti olmadığını, 10 yıldır iktidarda olan ve geçmişi olan bir parti olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:
     Bakın geçen yıl da bir seçim yılıydı ama bütçemiz bu seçim yılında kötüye gitmedi, daha iyiye gitti. Bu sene tahmin ettiğimiz açığın biraz üstünde bir açık gerçekleşecek, çeşitli faktörlerin etkisiyle ama ona dönük olarak da zaten bir takım hazırlıklar yapılıyor. Belli tedbirler alınarak önümüzdeki döneme ilişkin yine bütçe disiplini devam edecek. Dün yine şunu vurguladım, bizim temellerimiz sağlam. 10 yıllık bir ekonomik birimimiz var. Borçlarımızın yurt içi hasılaya oranı yüzde 40ın altına düşmüş durumda. Faizler, enflasyon tek hanede, bütçe disiplinine önem veriyoruz. Her şeyden önemlisi güçlü bir istikrar, yönetim ve hükümet var.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER