Kampüste İlk Adımda Dost Eli standı

Kampüste İlk Adımda Dost Eli standı açıldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenen İlk Adımda Dost Eli projesi öğrenci irtibat standı, beş günde 7 bin 615 öğrenciye hizmet verdi.
     Akademik yıl başlangıcında Akdeniz Üniversitesini kazanarak diğer illerden yurt ve üniversite kayıtlarını yaptırmak üzere kente ilk defa gelen öğrencilere yardımcı olmak ve ülke bütünlüğü aleyhinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin yaptıkları propagandaları etkisiz hale getirmek, gençleri bu propagandalara karşı bilinçlendirmek, polis öğrenci ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü görevlilerince kampüsü içerisinde 3-7 Eylül tarihleri arasında bu yıl 4üncüsü yapılan İlk Adımda Dost Eli isimli öğrenci irtibat standı kuruldu.
     Kayıt dönemi süresince yaklaşık 7 bin 615 öğrenci ve velinin ziyaret ettiği stantta, bilgilendirme broşürleri, not defteri ve kalemlerden oluşan materyaller dağıtıldı.
     İlk Adımda Dost Eli irtibat standını ziyaret eden ve maddi durumu kısıtlı 96 öğrenciden 23ünün barınma sorununa kamu kurum ve kuruluşlarının yurt ve misafirhaneleri ile görüşülerek çözüm üreten emniyet görevlileri, öğrenci evlerinde kalmak isteyen öğrencilere ev kiralamaları konusunda yardımcı oldu.
     Ayrıca yasa dışı oluşumların üniversite gençliği üzerindeki faaliyetleri konusunda bilgilendirme yapan emniyet görevlileri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunmak ve birebir görüşmek üzere öğrencileri İl Emniyet Müdürlüğüne davet etti.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kampüste İlk Adımda Dost Eli standı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER