Kamu

Kamu-Sen Trabzon Temsilcisi Dilber: Cumhuriyetin kazanımlarını özümsemiş, demokrasinin faziletine ermiş ve yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini benimsemiş Türk milletini bölmeye ve yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir


TRABZON (A.A) - Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Coşkun Dilber, cumhuriyetin kazanımlarını özümsemiş, demokrasinin faziletine ermiş ve yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini benimsemiş Türk milletini bölmeye ve yok etmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini bildirdi.
     Dilber, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, tarih sahnesine çıktığı andan itibaren adalet timsali, bağımsızlık aşkı ve hoşgörü temelli yaklaşımı ile tüm dünyaya örnek olmuş Türk milletinin, vatanının işgal edildiği, ülkesinin parçalandığı bir dönemde verdiği onurlu mücadeleyi zafere taşımasının 90. yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını belirtti.
     Bugün milletin içine nifak tohumları saçmak isteyenlerin, bu topraklarda gözleri olanların, dört bir koldan devlete ve millete karşı bir saldırı daha başlattığını vurgulayan Dilber, şunları kaydetti:
     Bilinmelidir ki cumhuriyetin kazanımlarını özümsemiş, demokrasinin faziletine ermiş ve yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini benimsemiş Türk milletini bölmeye ve yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu devlet bizim yegane varlığımızdır, kazanımlarımız en kıymetli hazinemizdir. Atalarımızdan emanet aldığımız bu devleti dostluk, kardeşlik ve barış içinde mutlu yarınlara taşımak hepimizin görevi. Onu ne pahasına olursa olsun korumak ise dini, dili ve etnik kökeni ne olursa olsun bu topraklarda yaşama ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ayrıcalığına erişmiş herkesin boynunun borcudur. Bu vesile ile Türk milletinin ve haksızlığa, esarete, zulme ve soykırıma karşı savaşan tüm milletlerin zaferini kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün gazilerimizi ve bu uğurda kan döken, can veren bütün şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER