Kamu

Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Türkoğlu: -"Bir memur çalışırken aldığı maaşın, ancak yarısı kadar emekli maaşına hak kazanabilmektedir"


BURSA (A.A) - Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, "Bir memur çalışırken aldığı maaşın, ancak yarısı kadar emekli maaşına hak kazanabilmektedir" dedi.
     Türkoğlu, Atatürk Caddesindeki PTT önünde yaptığı basın açıklamasında, Türkiyede ekonomik alanda görülen haksızlıkların başında, memur emeklilerinin yaşadığı dramın geldiğini söyledi.
     Devlet memurlarının çalışırken aldıkları maaş ile emeklilik maaşları arasında çok büyük farklılıklar olduğunu vurgulayan Türkoğlu, "Memurlara çalışırken döner sermaye, ek ödeme, ek ders, fazla çalışma ücreti gibi ödemeler yapılırken, bu tür ödemeler prime esas kazançtan sayılmamakta ve emekliliklerinde de bu ödemeler emekli maaşlarına dahil edilmemektedir. Bir memur çalışırken aldığı maaşın, ancak yarısı kadar emekli maaşına hak kazanabilmektedir" diye konuştu.
    
     Muhabir: Esra Kaymak
     Yayıncı: Haluk Yüksel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER