Kamuda başörtüsü yasağının sonlandırılması isteği

Kamuda başörtüsü yasağının sonlandırılması isteği


BARTIN (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Bartın Şubesi Kadın Kolları Başkanı Şule Akça, Kamuda, her alanda ve konumda, tüm mesleklerde, hiç bir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkımızı istiyoruz dedi.
     Akça, gazetecilere yaptığı açıklamada, özgür bir toplumda düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin, fikirlerin zenginlik olduğuna, hiçbir otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi gerektiğine ve çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istediklerini söyledi.
     Devletin, şiddet gören kadını koruduğunu, ancak aynı devletin kadının başını kapatarak TBMMye gelmesini, kamu hizmetinde görev almasını yasaklayarak bizzat kadına şiddet uyguladığını savunan Akça, şöyle konuştu:
     Mevcut iktidar bu ayıptan kurtulmalı, toplum mühendisliği olan kadınları inançlarını yaşama konusunda sınırlamaktan vazgeçmelidir. Devlet artık, hala bürokratik oligarşinin mi yoksa milletin devleti mi olduğuna karar vermek zorundadır. Buradan sesleniyoruz, iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte el ele, omuz omuza bu çağ dışı yasağı kaldırmalıyız. Başörtüsü politik hesaplaşmaların, pazarlıkların, suni ideolojik çatışmaların malzemesi değildir. Başörtüsü, inancının gereği olarak kadınların kimliğidir, kişiliğidir. Herkes kadına ait bu kimliğe ve kişiliğe insan olarak saygı duymak zorundadır
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kamuda başörtüsü yasağının sonlandırılması isteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER