Kanser Haftası

Kanser Haftası -Sivas Halk Sağlığı Müdür Vekili Kurt: Kanserde erken teşhis, hayat kurtarır


SİVAS (A.A) - Sivas Halk Sağlığı Müdür Vekili Abdullah Kurt, kanserde erken teşhisin önemli olduğunu belirtti.
     Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu, sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada geldiğini kaydetti.
     Türkiyede her yıl 150 bin kişinin kansere yakalandığının tahmin edildiğini aktaran Kurt, 2006 yılında Türkiyede kanser tedavisine 2,8 milyar avro harcanmıştır. Kanser vakaları aynı hızla artarsa ve önlem almazsak 2020 yılında bu sayının 4 katına çıkacağı tahmin edilmektedir ifadesini kullandı.
     Kanser konusunda farkındalık sağlanmasının ve toplum bilincinin geliştirilmesinin kanserle mücadelede en etkili yöntemlerin başında geldiğine dikkati çeken Kurt, şunları kaydetti:
     Günümüzde özellikle bu hedefe yönelik kanser eylem planları yapılmakta, tütün kontrolü, dengeli beslenme, fiziki aktivite ve korunma odaklı kanser mücadele stratejileri oluşturulmaktadır. Eğitim yoluyla halkın bilinçlenmesi, kanserden korunma, kanserin önlenmesi ile kanser vakalarının erken evrelerde yakalanmasına yönelik tarama programları uygulayan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinin (KETEM) kanserle mücadele de katkıları oldukça önemlidir. Tüm halkımız, ücretsiz olarak KETEM hizmetlerinden faydalanabilirler. Kanserde erken teşhis, hayat kurtarır.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER