Kanuni Sultan Süleymanın 518. doğum yılı

Kanuni Sultan Süleymanın 518. doğum yılı etkinlikleri -Etkinlikler çerçevesinde Trabzonda ata binen temsili Kanuni Sultan Süleyman ile Trabzon Valisi Recep Kızılcıkın da aralarında bulunduğu bir grup yürüyüş yaptı


TRABZON (A.A) - Kanuni Sultan Süleyman, doğumunun 518inci yılında, dünyaya geldiği Trabzonda düzenlenen etkinliklerle anıldı.
     Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı organizasyonunda düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, vakfın başkanı Prof. Dr. Ali Baki, temsili olarak Kanuniyi canlandıran at üzerindeki kişi ve öğrenciler ile vatandaşlardan oluşan grup, Atatürk Alanında bir araya geldi.
     Buradan Trabzon Belediyesine bağlı Mehter Takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde yürüyüşe geçen gruptakiler, Kanuni Sultan Süleymanın doğup çocukluk yıllarını geçirdiği Ortahisar Mahallesindeki Kanuni Evinin önüne geldi.
     Prof. Dr. Ali Baki, burada yaptığı konuşmada, Kanuninin muhteşem devlet adamı, iyi bir şair, büyük bir hukukçu ve gönül insanı olduğunu ifade ederek, "Günümüzde en önemli sorunumuz eğitim. Bu sorunu çözdüğümüzde bu topraklardan yeni Kanuniler, Yavuzlar, Fatihler çıkacaktır" diye konuştu.
     Kanuninin halen anlatılamadığını söyleyen Baki, "Onun hayat kronolojisini yapacak olsak en altta muharebeleri, sonra abideleri, en üstte de ilmi ve hukuki müesseseleri gelir. Aradan geçen 500 yıla rağmen biz hala Kanuniyi tam olarak anlayamadık ve anlatamadık. Tarihi iyi anlamadığımız ve anlatamadığımız için de Kanuniyi Topkapı Surları arasına sıkıştırdık, çıkartmıyoruz" dedi.
     Etkinlik, katılımcılara pilav dağıtılmasıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Kanuni Sultan Süleymanın 518. doğum yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER