Kapadokyada Brezilya belgeseli çekimleri

Kapadokyada Brezilya belgeseli çekimleri -Belgeselin Kapadokya Sorumlusu Daşdeler: Milyonlarca dolar harcayarak yapamayacağımız tanıtım, sabote edilmeye çalışılıyor


NEVŞEHİR (A.A) - Çekimleri Kapadokyada devam eden Aziz Georgenin hayatının konu edildiği Brezilya belgeselinin Kapadokya Sorumlusu Ziya Daşdeler, Milyonlarca dolar harcayarak yapamayacağımız tanıtım, sabote edilmeye çalışılıyor dedi.
     Brezilyanın en ünlü dizi film oyuncuları Rodrigo Lombardi, Fernanda Costa Campos Cotote ve Tiago Donato Abravanel Corte Gomesin başrollerinde oynadığı geçmişte Kapadokyada yaşayan Aziz Georgenin hayatının anlatıldığı dizi film olarak yayınlanacak belgeselin, korsan olarak çekildiği iddialarına cevap veren Daşdeler, Türkiyenin milyonlarca dolar harcayarak yapamayacağı tanıtımın bu tarz haberlerle sabote edildiğini söyledi.
     Filmin Kapadokya çekimlerinde gönüllü bir destekçi olduğunu, kendi adına işin herhangi bir ticari boyutu olmadığını belirten Daşdeler, Tamamen ülkemiz ve bölgemiz adına projeye inandığım için destek oluyorum. Bizim Kültür ve Turizm Bakanlığından iznimiz var iddialar tamamen asılsız diye konuştu.
     3 haftadır Kapadokyanın farklı bölgelerinde çekimlerin devam ettiğini ifade eden Daşdeler, şunları kaydetti:
     3 başrol oyuncumuz burada, Brezilyanın en ünlü aktörlerinden. Yaklışık 50 kişilik bir ekiple burada çalışıyorlar. Çekim aşamalarında Brezilyadan çok önemli basın kuruluşları geldi çekim yaptı. Milyonlarca dolar harcayarak yapamayacağımız tanıtım sabote edilmeye çalışılıyor. Bir Göremeli olarak, bir Türk vatandaşı olarak olaydan üzüntü duyuyorum. Hindistan turizmini patlatan yönetmen işin başında Brezilyanın en büyük televizyon kanalı Globo TV işin başında. İşi finanse eden kurum burası ve bu dizi 9 ay boyunca Brezilyada her hafta ekranda kalacak. Brezilyada diziler haftanın her günü yayınlanıyor. Sadece Pazar günleri yayınlanmıyor. Brezilyanın Asmalı Konağı demek, işi olayı küçümsemek olur. Müthiş olaylar olacak zaman bunu bize gösterecek. Bu organizasyonda Kültür ve Turizm Bakanımızın izni var. Birçok bakanımızın olaydan haberi var. Brezilya Ankara Büyük Elçisinin haberi var.
     Daşler, Türk Hava Yollarının da filme destek olduğunu, hatta yaklaşık 650 uçak bileti verdiğini bir nevi sponsor olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu / İsmail İçer
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Kapadokyada Brezilya belgeseli çekimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER