Kapalı alanlarda nargile içmenin yasaklanması

Kapalı alanlarda nargile içmenin yasaklanması


KOCAELİ (A.A) - Yeşilay Kocaeli Şubesi, kapalı alanlarda nargile içme yasağı getirilmesinin memnuniyet verici olduğunu bildirdi.
     Yeşilay Kocaeli Şubesinden yapılan açıklamada, nargile yasağının memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, özellikle okul çevrelerinde ve kentlerin en işlek semtlerinde açılan nargile kahveleri nedeniyle gençlerde nargile içme alışkanlığının hızla artış gösterdiği kaydedildi.
     Bir nargilenin içilmesi sırasında 3 gram tütün ve 5 gram kömür yakıldığına işaret edilen açıklamada, 2,25 miligram nikotin ve 242 miligram partikül alındığını, bir nargile içiminin (40 nefes) elli adet sigara tüketilmesine eşit olduğu ifade edildi.
     Nargile sunumu yapan işletmelerin 6 ay içinde yeni bir ruhsat alarak, yeni düzenlemeye uygun satış yapmak zorunda olacağı hatırlatılarak, şunlar bildirildi:
     Böylelikle bu kurumlar hem belge almak için gerekli düzenlemeleri yapmak zorunda kalacak hem de belgelerini kaybetmemek için düzenlemeleri devamlı kılacaklar. Kanunda aromalı nargilenin yasaklanmasıyla ilgili bir ibare konulsaydı çok daha güzel olurdu. Dolayısıyla satıcılar hem bu elmadır diyemeyecekler hem de gençlere nargileyi cazip kılan Hindistan cevizi veya elma aroması gibi nargile kokuları ve tatlarıyla cezbedemeyeceklerdir.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kapalı alanlarda nargile içmenin yasaklanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER