Kar ve deniz keyfi aynı anda

Kar ve deniz keyfi aynı anda yaşanıyor -Antalya Aquariumda oluşturulan Kar Dünyasında vatandaşlar eksi 7 derecede karın keyfini yaşarken, aynı saatlerde plajlara akın edenler 36 derece sıcaklıkta girdikleri denizde serinlemeye çalı


ANTALYA (A.A) - Antalya Aquariumda oluşturulan Kar Dünyasında vatandaşlar eksi 7 derecede karın keyfini yaşarken, aynı saatlerde plajlara akın edenler 36 derece sıcaklıkta denize girerek serinlemeye çalışıyor.
     Arapsuyu Olbia Kanyonunda 30 dönümlük arazi üzerinde, 15 bin metrekarelik kapalı alanda kurulan Antalya Aquariumda, bin 500 metrekarelik alanda oluşturulan Kar Dünyasında sıcaktan bunalan vatandaşlar serinleme imkanı buluyor.
     Kar Dünyası için hazırlanmış özel koruyucu elbiseleri ve ayakkabıları giyen vatandaşlar, eksi 7 derecede karda kayak yapmanın ve gezmenin keyfini yaşıyor.
     Karda gezinti yapan 11 yaşındaki Beyza Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalyanın çok sıcak bir şehir olduğunu, kentte bırakın karı, yağmur bile yağmadığını söyledi.
     Bu nedenle soğuğu tadamadıklarını ifade eden Yıldız, Burası bu isteğimizi karşıladığımız yer oldu. Kar da kayıyor, kar topu da oynuyoruz dedi.
    
     -Denizin keyfini çıkarıyorlar-
    
     Antalya Aquariumun yaklaşık 500 metre ilerisindeki Konyaltında ise vatandaşlar plajlara akın ediyor. Nem oranın yüzde 34 olduğu, sıcaklığın ise 36 dereceye ulaştığı Antalyada, sıcaktan bunalanlar denizde serinlemeye çalışıyor.
     Deniz suyu sıcaklığının 29 derece olduğu Antalyada, yerli ve yabancı turistler denizin tadını çıkarıyor.
     Denize girenlerden Nazire Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların serinlenmesi için denize geldiğini söyledi.
     Antalyada yapılacak birçok aktivitenin olduğunu, ancak maddi açıdan kendilerine uygun olmadığı için denizi tercih ettiklerini kaydeden Şengül, Antalya Aquarium çok pahalı, giriş ücretlerinin biraz daha indirilmesini bekliyoruz. Biz 5 kişiyiz. 5 kişi 30ar liradan 150 lira eder, bu da çok fazla diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kar ve deniz keyfi aynı anda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER