Karabük Devlet Hastanesi Ulusal Kalite Ödülüne

Karabük Devlet Hastanesi Ulusal Kalite Ödülüne aday


KARABÜK (A.A) - Karabük Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Selim Şahin, hastanelerinin Ulusal Kalite Ödülüne aday olduğunu bildirdi.
     Şahin, düzenlediği basın toplantısında, Türkiyede insanların ihtiyaç ve beklentilerinin artmasıyla sağlık hizmetlerinde de kalitenin yükseltilmesinin zorunluluğu olduğunu söyledi.
     Hastanelerinin bu öngörüyle 2003 yılında eğitim ve kalite çalışmalarına başladığını belirten Şahin, hastanelerinin kalite yönetim sistemi olarak, insanı temel alan, insana değer veren toplam kalite yönetimini belirlediğini anlattı.
     Şahin, toplam kalite yönetiminin hiç bitmeyen, sürekli iyileşme ve gelişme gerektiren bir süreç olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Bu yıl Ulusal Kalite Ödülüne başvurduk. Bunun için kurumumuzu anlatan 75 sayfalık başvuru dokümanı hazırlanarak Türkiye Kalite Derneğine (KALDER) gönderildi. Türkiyenin farklı bölgelerinden birbirinden bağımsız kalite gönüllüsü 6 kişi tarafında incelenen başvuru dokümanımız, yine bu kişilerce bir araya gelerek masa başında da değerlendirilmiş ve hastanemizin finalist olduğu KALDER tarafından bize bildirilmiştir. Bu süreçte KALDER değerlendiricileri, 1-3 Ekim tarihlerinde hastanemizde saha ziyareti değerlendirmesi yapacaklardır.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Karabük Devlet Hastanesi Ulusal Kalite Ödülüne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER