Karadenizde kış

Karadenizde kış -Ordunun Kabadüz ilçesine bağlı Yokuşdibi beldesinde kar yağışı nedeniyle kapalı bulunan köy yolları, ekiplerin çalışmasıyla açıldı


ORDU (A.A) - Orta Karadenizde etkili olan kar yağışı sonrası kapanan köy yollarını açmaya yönelik çalışmalar sürüyor.
     Ordunun Kabadüz ilçesine bağlı Yokuşdibi beldesinde kar yağışı nedeniyle kapalı bulunan köy yolları ulaşıma açıldı.
     Yokuşdibi Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde etkili olan kar yağışının en çok beldelerini etkilediğini belirtti.
     Kar yağışının ardından kar kalınlığının bir metreyi geçtiğini ifade eden Kaya, Bazı bölgelerimizde tipiyle birlikte kar kalınlığı 5 metreyi de geçmiş durumda dedi.
     Kar yağışının kesilmesinin ardından kapanan köy yollarına ilişkin hemen çalışmaların başladığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
     İlçemiz ve beldemiz kar yağışından en çok etkilenen bölgelerin başında geliyor. Bu nedenle bu yıl olası olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla kar mücadelesinin daha sağlıklı yürütülmesiyle ilgili olarak Karayolları Bölge Müdürlüğümüze bir başvuru yaptık. Özellikle Çambaşı Kayak Merkezi yolunun sürekli açık tutulmasına yönelik bir ihale yapılmasını istedik. Sonuç olarak bir firmayla anlaşılarak Nisan ayının 15ine kadar bölgede karla mücadele çalışmaları sürdürülecek. Bu zamana kadar çok şükür hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Kapanan köy yolları başta olmak üzere ana yollarımızda karla mücadele gece gündüz sürüyor.
     Kaya, tipi yaşanan bazı yerlerde zaman zaman ulaşımın kısa süreliğine kesildiğini ancak ekiplerin anında müdahalesiyle yolların ulaşıma tekrar açıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER