Karamanda Türk Kimliği konferansı

Karamanda Türk Kimliği konferansı -Demokrat Parti eski Genel Başkanı Zeybek: Türkiye muazzam bir güçtür


KARAMAN (A.A) - Türk Ocakları Karaman Şubesi, Türk Kimliği konulu bir konferans düzenledi.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan Demokrat Parti eski Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Yunus Emre Konferans Salonundaki konferansta yaptığı konuşmada, Türk denilince akla Türkiye Türklerinin geldiğini söyledi.
     Bunun böyle olmadığını, bugün dünya üzerinde yaşayan milyonlarca Türk olduğunu ifade eden Zeybek, Örneğin Ziya Gökalpın bile bilmediği Türk bilimcilerin dikkatinden kaçan, Türkologların da bilmediği bir gurup halk var. Kırgızistanda ve Özbekistanda. Özbekistanda Özbek yazdırmışlar kendilerini. Kırgızistanda hala pasaportlarında Türk yazıyor. Ben kendileriyle 1992 yılında karşılaştım. Kırgızistanda Türk derneği kuruyoruz, bize yardım et dediler. Dedim; Hepimiz Türküz. Kırgızlar da Türk, Özbekler de Türk. Başkanları dedi ki; Siz Türkiye Türküsünüz, bunlar Özbek Türkü, bunlar Kırgız Türkü. Biz Türk Türkü. Sadece Türküz. Başka bir adımız yok. Biz 2 bin yıldan bu yana burada yaşıyoruz dediler. Pasaportlarını çıkardılar. Sovyetler Birliği zamanında da pasaportlarında Türk yazıyor. Türkçe konuşuyorlar. Hala bilim adamları bu bilmeceyi çözmüş değil diye konuştu.
     Dünyada hali hazırda ana dili Türkçe olan 200 milyon Türk olduğunu ifade eden Zeybek, Türk Cumhuriyetleri arasında 7 bağımsız cumhuriyette 130 milyon Türkün olduğunu belirtti.
     Türkiye önderliğinde Türk Devletler Birliğinin kurulması gerektiğini vurgulayan Zeybek, şunları kaydetti:
     Muazzam bir Türk Dünyası var önümüzde. Toz toprak içinde de değiller. Gidin Türk devletlerini gezin. Dünyanın en güzel şehirlerini orada görürsünüz. Azerbaycan dünyanın en zengin petrol kaynaklarına sahip ülkelerinde biri. Türkmenistan dünya doğal gaz birikiminin yüzde 21ine sahip. Çok önemli bir kaynak. Türkmenistan, Türkiyenin 3,5 katı büyüklüğünde. Üstünde servet, altında servet. Kaynakları çok zengin. Kırgızistanda altın madenleri. Özbekistan bir tarih memleketi. Topraklarına kan eksen can biter. Kaliteli petroller bulundu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yavru Vatan. Şimdi bize düşen bu devletleri Türk Devletler Birliği şeklinde birleştirmek. Bütün bunları Türkiye yapacak. Asıl güç Türkiyede. Türkiye muazzam bir güçtür.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karamanda Türk Kimliği konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER