Karamanda devlet övünç madalyası töreninde duygusal

Karamanda devlet övünç madalyası töreninde duygusal anlar -Şehit Polis memurunun minik kızına madalyasını takdim eden Vali Koca, duygulanınca konuşmakta zorlandı


KARAMAN (A.A) - Devlet övünç madalyası almaya hak kazanan bir şehit polis memurunun yakınlarına ve bir gaziye madalyaları, Karamanda düzenlenen programla verildi.
     Karaman Valiliği toplantı salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
     Daha sonra Devlet Övünç Madalyası almaya hak kazanan, 2010 yılında Şırnakın Ballı beldesi mevkisinde operasyon sırasında girdiği çatışmada sağ bacağından vurularak sakat kalan 26 yaşındaki Önder İnci ve yine 2010 yılında Mardinde devriye sırasında askeri aracın kaza yapması sonucu şehit düşen polis memuru Kuddusi Arısoyun biyografileri okundu.
     Törende duygusal anlar yaşayan ve zaman zaman gözleri dolan Vali Murat Koca, yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerimizin haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimizi belirterek, Bu millet şehit ve gazilerimize her zaman şükran ve minnettar kamıştır. Bugün burada şehit ve gazilerimize üstün hizmetleri için Cumhurbaşkanımız adına kendilerine Devlet Övünç Madalyaları ve beratlarını takdim ediyorum. Bir kez daha şehitlerimize rahmet ve gazilerimize şifalar diliyoruz diye konuştu.
     Vali Koca, konuşmasının ardından Şehit Polis Memuru Kuddusi Arısoy adına Devlet Övünç madalyasını şehidin 4 yaşındaki minik kızı İncinaza takdim etti. Konuşmakta güçlük çeken Vali Koca, Şehit Polis Memuru Arısoyun beratını da eşi Döndü Arısoya takdim etti. Tören Gazi Er Önder İnciye de verilen madalya ve beratın ardından salonda verilen ikramın ardından sona erdi.
     Törene Vali Kocanın yanı sıra, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selçuk Boz, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, şehit ailesi ve yakınları, gazi ailesi ve yakınları ile askeri ve sivil erkan katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karamanda devlet övünç madalyası töreninde duygusal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER