Karamanda Koruma İmar Planı onaylandı

Karamanda Koruma İmar Planı onaylandı


KARAMAN (A.A) - Karamanda eski mahallelerde bulunan imar sıkıntısını gidermek amacıyla hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı, Belediye Meclisi tarafından onaylandı.
     Belediye Başkan Uğurlu, yaptığı yazılı açıklamada, kentte bazı eski mahallelerin 1993 yılında sit alanı ilan edildiğini ve o günden bu yana herhangi bir imar planı uygulanmayarak insanların mağdur olduğunu belirtti.
     Kaderine terk edilen, en güzide ve tarihi yapılarının bulunduğu bu alanlar için hazırlanan koruma amaçlı imar planının kuruldan geçerek Belediye Meclisi tarafından onaylandığını ifade eden Başkan Uğurlu, şunları kaydetti:
     Bundan sonra vatandaşlarımız bu alandaki evlerini restore edebilecek, yıkıp tekrar aslına uygun olarak yapabileceklerdir. Bu alan adeta şehrimizin bir kültür adası olacaktır. Abbas, Koçakdede, Mansurdede, Topucak ve Seki Çeşme mahallelerini kapsayan bu plan bir devrim niteliğindedir. Bu alandaki tescilli ve koruma altındaki evlerimizi ve diğer binalardaki ev sahiplerimiz artık bu alanda ev ve konutun yanı sıra butik otel, kafe, lokanta gibi işletmeler kurabileceklerdir. Bu alanda evleri ve arazileri bulunan vatandaşlarımız Belediye İmar Müdürlüğümüze başvurarak detaylı bilgi edinebilirler. Şehrimizin yıkılmaya yüz tutmuş bu tarihi alanımızı şehrimize kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Karamanımıza hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Karamanda Koruma İmar Planı onaylandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER