Karatayda Aşkar Höyüğü hizmete açıldı

Karatayda Aşkar Höyüğü hizmete açıldı


KONYA (A.A) - Bu yıl içerisinde temeli atılarak kısa bir sürede yapımı tamamlanan Aşkar Höyüğü Sosyal Donatı ve Park Alanı gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.
     Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, törende yaptığı konuşmada, 24 bin 500 metrekarelik Karatayın Alaaddin Tepesi olarak adlandırıldığı Aşkar Höyüğü Sosyal Donatı ve Park Alanını tamamlayarak hizmete açtıklarını söyledi.
     İçerisinde çeşitli sosyal aktiviteler, gençler için spor alanları, çocuk oyun grupları, kamelyalar ve sus havuzlarının yer aldığını dile getiren Hançerli, Aşkar Höyüğü alanının Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayı ile oluşturuldu. Proje gereğine göre hareket ettik dedi.
     Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun ise Aşkar Höyüğünün bulunduğu bölgede 10 okul olduğunu ve öğrencilerin faydalanabileceği çok güzel bir sosyal alan olduğunu belirtti.
     Alanın eski haliyle yeni halinin karşılaştırılamayacağını vurgulayan Ergun, Karatay Belediyesinin eğitime çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini söyledi.
     Törene, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, AK Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, AK Parti Karatay İlçe Teşkilat yönetimi, belde belediye başkanları, mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Karatayda Aşkar Höyüğü hizmete açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER