Karatede hedef dünya lideri olmak

Karatede hedef dünya lideri olmak -Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Delihasan: Bu yıl daha iddialı bir şekilde şampiyonaya hazırlanacağız. Avrupa Şampiyonasında hedefimiz zirvede olmak


DENİZLİ (A.A) - İbrahim Süzer - Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, şubat ayında Konyada yapılacak Avrupa Şampiyonasında zirvede olmayı hedeflediklerini söyledi.
     Delihasan, Denizlide AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede yaklaşık 37 bin aktif lisanslı sporcularının bulunduğunu belirterek, ülkenin adını başarıyla duyurduklarını söyledi.
     Gelecekte karate sporunda daha büyük başarılara imza atılması için altyapı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Delihasan, Denizlide devam eden Türkiye Şampiyonasının kendileri açısından şubat ayında Konyada yapılacak Avrupa Şampiyonasına sporcu seçme niteliği taşıdığını ifade etti.
     Türkiye Şampiyonasında mücadele eden yaklaşık 900 sporcu içinden milli takıma girme potansiyeli olan sporcuları seçeceğiz diyen Delihasan, şöyle devam etti:
     Bu konuda oluşturduğumuz kurul değerlendirme yapıp milli takım için 33 sporcuyu belirleyecek. Sporcuların performansının geçen yıllara göre daha iyi olduğunu gördüm. Bu yıl daha iddialı bir şekilde şampiyonaya hazırlanacağız. Avrupa Şampiyonasında hedefimiz zirvede olmak.
    
     -Fransayı da geçerek dünya lideri olmak istiyoruz
    
     Karate dünya klasmanında Türkiyenin Fransanın ardından ikinci sırada olduğuna dikkat çeken Delihasan, bu spor dalında başarılı olan Japonya, İtalya, İspanya ve Mısırın önünde yer aldıklarını ifade etti.
     Delihasan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Tek rakibimiz şu anda Fransa. Fransayı da geçerek dünya lideri olmak istiyoruz. Karatede yıllara dayanan sistemli ve programlı çalışma ve altyapıya verilen önemin sonucunda bu başarılar elde edildi. Önümüzdeki dönemde de devam edecek. Her geçen gün geride bıraktığımız günden daha iyi olması için uğraşıyoruz. İyi yolda ilerlediğimizi söyleyebilirim.
     Dünya çapında iyi tanınan sporcularımız var. Altyapıdan bazı sporcularımız A takım seviyesine geldiğinde marka ve dünya yıldızı olacak. Haldun Alagaş ilk olması nedeniyle önemli bir isim fakat yeni isimler de arkasından geliyor.
    
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Karatede hedef dünya lideri olmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER