Başkan Akın sahipsiz hayvan barınağını inceledi

Başkan Akın sahipsiz hayvan barınağını inceledi


BARTIN (A.A) - Belediye Başkanı Cemal Akın, kış şartlarında sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanlara, beslenme, temizlik ve tedavi hizmetleri veren Sahipsiz Hayvan Barınağında incelemelerde bulundu.
     Akın, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı barınakta yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılı için veterinerlik hizmetlerine yaklaşık 400 bin lira bütçe ayrılacağını ve yapılan çalışmaların daha da detaylandırılacağını belirtti.
     Sahipsiz Hayvan Barınağının genişletilip daha modern bir hale getirileceğini dile getiren Akın, şunları kaydetti:
     Belediye olarak sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanlara barınağımıza kurduğumuz sobalar yardımıyla sıcak bir ortamda bakıyoruz. Yemeklerin pişirilmesi ve ısınma ihtiyacı için kış boyunca toplam 6 ton kömür 8 ton odun kullanıyoruz. Burada veteriner hekimimiz tarafından tedavileri yapılan hayvanlarımızın düzenli olarak sterilizasyon ve dezenfeksiyon çalışmaları da yapılıyor. Şu an barınakta 221 köpek var. Yıl içinde 278 köpeği kısırlaştıran ekiplerimiz 440 köpeği aşıladı. 79 köpek ise alındığı doğal ortamına geri bırakıldı. Tüm bunların yanında talepler doğrultusunda hayvan sever vatandaşlarımıza sahipsiz köpekleri bakmaları için veriyoruz. Şu ana kadar 331 köpeği sahiplendirdik. Yaptığımız çalışmalar sadece bunlarla sınırlı kalmayacak. 2013 yılı içerisinde sahipsiz ve bakıma muhtaç kediler içinde kedi evi projesini hayata geçireceğiz.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Başkan Akın sahipsiz hayvan barınağını inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER