Karayolları Trafik Güvenliği Haftası

Karayolları Trafik Güvenliği Haftası -Amasya Valisi Öz: -Bölünmüş yol konusunda son yıllarda önemli mesafe aldık


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Bölünmüş yol konusunda son yıllarda önemli mesafe aldık dedi.
     Öz, Karayolları Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla Saraydüzü Kışla Binası Kültür Merkezi ve Milli Mücadele Müzesinde gerçekleştirilen programa katıldı.
     Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, ülke genelinde trafiğe her yıl ortalama yüzde 5 civarında yeni araç çıktığını Amasyada ise bu rakamın yüzde 7 civarında olduğunu söyledi.
     Karayolu ağında son yıllarda ciddi gelişmeler yaşandığını belirten Öz, Bölünmüş yol konusunda son yıllarda önemli mesafe aldık. 6 bin kilometre civarında olan bölünmüş yol ağımız bu gün 22 bin 150 kilometre civarına ulaştı dedi.
     Bölünmüş yolların trafik kazalarında can kaybının önlenmesi hususunda etkili olduğunu ifade eden Öz, şunları kaydetti:
     Bölünmüş yol özellikle can kaybı konusunda önemli azalma sağlıyor. Ancak tek taraflı ve maddi hasarlı kazalar konusunda yeterli düşüşün sağlandığını söylemek zor. Bu konuda insan unsuru ve trafik kurallarına uyulmaması en büyük etken. Trafik denetimlerine ağırlık veriliyor. Bu konuda her geçen gün yeni tedbirler ve yeni teknolojiler kullanılıyor. Bu tedbirler trafiğin daha güvenilir bir duruma gelmesi amacıyla yapılıyor.
     Öz, trafik kurallarına istisnasız herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini de vurguladı.
     Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Şube Müdürü Hakan Uzun ise trafik güvenliği konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalara değindi.
     Programa, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, kurum ve kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.
     (FMK-İSM)
<< Önceki Haber Karayolları Trafik Güvenliği Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER