Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanındaki programa, Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Belediye Başkanı Yardımcısı Halil Danacı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Tezol ile çok sayıda öğrenci katıldı.
     Kutlamalar kapsamında, Adliye kavşağında ilköğretim okulu öğrencileri, polis ve zabıta ekiplerinden oluşan kortej yürüyüşü düzenlendi.
     Bünyamin Tezol, yaptığı konuşmada, 2012 yılında bin 700 kaza olduğunu, bu kazalarda 14 vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirterek, 200den fazla kişinin de yaralandığını söyledi.
     2013 yılındaki kazalarda ise 4 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Tezol, şöyle konuştu:
     "Trafikte dikkat, hayat kurtarır. Kentlerimizin elektronik denetleme sistemleri ile donatılarak, algılanan yakalanma riskinin artırılmasının yol kullanıcılarının trafik kurallarına uyma konusunda daha hassas olmalarını sağlayacağı değerlendirilmektedir. Nasıl ki, bir orkestrada bulunan değişik enstrümanların aynı anda hepsinin uyumlu ve güzel ses çıkarmasıyla iyi bir müzik parçası elde edilirse, trafik güvenliği de kuralların bir arada, uyumlu ve tam olarak yerine getirilmesi ile sağlanır. Bunun için de 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu, birçok bakanlığa ayrı ayrı görev, yetki ve sorumluluk vermiştir. Ülkemizde hızlı nüfus artışı ve alım gücünün artmasına bağlı olarak motorlu taşıt sayısında da sürekli bir artış yaşanmaktadır. İlimizde de ülkemizdeki durumun aynen yansıması mevcuttur. Ülkemizde ve Kırıkkalede ulaşımın büyük bir bölümü kara yolu ile yapılmaktadır. Ulaştırma sektöründe diğer alternatif ulaşım vasıtalarının fazla kullanılmaması trafikteki taşıt sayısının artmasına neden olmakta bu da beraberinde trafik kazalarını getirmektedir."
     Konuşmaların ardından, Cumhuriyet Meydanına kurulan mini araç parkurunda öğrencilere trafik kuralları uygulamalı olarak anlatıldı.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER