Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası


RİZE (A.A) - Rize Emniyet Müdürlüğünce "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" etkinliği düzenlendi.
     İsmail Kahraman Kültür Merkezindeki etkinliğe, Vali Nurullah Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, emniyet personeli, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, bir ülkenin gelişmişlik ölçeğinin birçok kıstası bulunduğunu ifade ederek, "Araçlarımızdaki ve yollarımızdaki konfor, insanlarımızın trafik konusunda bilgisini geliştirmesi trafik kazalarının azalmasında büyük etkiye sahiptir. Ülkelerin gelişmişlik ölçeklerinden biri o ülkede insan hayatına verilen önemdir. Bir ülkede ucuz ve basit ölümler varsa o ülkenin gelişmişliğinden söz edilemez" dedi.
     Kesilen cezaların sürücünün trafikte yaptığı hata karşısında daha duyarlı olmasını sağladığını belirten Çakır, şunları söyledi:
     "Trafik polislerimiz de kestikleri cezalarla sürücülere uyarıda bulunuyor. Aslında onları ödüllendiriyor. Trafik kazalarında sadece can kayıpları olmuyor. Bugün hastanelerde trafik kazalarında yaralanan binlerce vatandaşımız bulunuyor. Yaralı olduğu kadar kazalar sonucu yatalak kalan birçok vatandaşımız da var. Trafik kazaları karşısında alınabilecek en önemli önlemler aslında bizim belleğimizde. Trafikte şoför olmayı, yaya olmayı başarabilirsek yaşanabilecek olası kazaların da önüne geçmiş oluruz."
     Trafik Şube Müdürü Baki Yılmaz, emniyet kemeri takmanın önemi, trafikte yaşanan sıkıntılar ve bu sıkıntılar karşısında yapılabilecekler konusu bilgi verdi.
     Konuşmaların ardından hafta dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren lise öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER