Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası


SAMSUN (A.A) - Samsunda 2011 yılında 2 bin 219 yaralamalı, 74 ölümlü trafik kazasının meydana geldiği, bu kazalarda 85 kişinin hayatını kaybettiği, 4 bin 487 kişinin yaralandığı bildirildi.
     Samsun Trafik Komisyonu tarafından Karayolu Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, Türkiyenin önemli problemlerinden olan trafik sorununun, ulusal bir bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti şeklinde ülke gündemine taşınması için Karayolu Trafik Haftasının önemli bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.
     Trafikte en önemli unsurun insan olduğunun aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     İnsanın sürücü ve yaya olarak hareketleri, trafik sorununun hemen tamamını teşkil eder. Yol, araç ve yollara çıkan hayvanlar da trafiğin bir parçası ama sonuçta yolun durumuna, araca ve yol güvenliğine azami dikkati gösterecek sürücüler, trafiği belirleyici faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Her yıl düzenlenen Trafik Haftasının amacı, her yaştaki vatandaşımızın dikkatini trafik konusu üzerine çekerek bu konuda daha duyarlı toplum oluşturmaktadır. Çağımızda gelişen teknoloji, hızlı haberleşme ve alt yapı eksikliği insanların zevklerine ve rahatlıklara düşkünlüğü, trafik konusunda yeterli bilgiye sahip olmamaları trafik sorunlarını beraberinde getirmiştir.
     Samsundan geçen sahil şeridinin Karadenizi İç Anadoluya bağlamasının, kent vatandaşını trafik konusunda daha duyarlı ve dikkatli olmaya sevk ettiğinin vurgulandığı açıklamada, 2011 yılında il genelinde, jandarma ve polis trafik birimleri alanında 2 bin 219 yaralamalı, 74 ölümlü trafik kazasının meydana geldiği, bu kazalarda 85 kişinin hayatını kaybettiği, 4 bin 487 kişinin ise yaralandığına dikkat çekildi.
     (FTA-İSM)
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER