Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası -Espiye Belediye Başkanı Karadere mesaj yayımladı


GİRESUN (A.A) - Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Karadere mesajında, Türkiyede her yıl binlerce insanın trafik kazaları yüzünden hayatını kaybettiğini, binlercesinin de sakat kaldığını anımsattı.
     Trafik kurallarına uymayan bilgisiz ve cahil insanların, birçok masum insanın hayatını kaybetmesine neden olduğunu ifade eden Karadere, şunları kaydetti:
     Trafik kazalarında insan, araç, yol ve çevresinin faktörsel etkileri çeşitli oranlarda olmakla birlikte, kazalara neden olan kusurlar içerisinde insan unsurunun payı çok yüksek. Bu düzeyi azaltmanın yolunun eğitimden geçtiğini, sürücülerin hız limitleri başta olmak üzere, trafik kurallarına uygun araç kullanmamalarının, kaza ve ölü sayısı arasında doğrudan bir ilişkinin olduğunu kanıtlamaktadır. Bu sonuç, karayolu trafik güvenliğinde bireysel sorumluluğun önemini ortaya çıkarmaktadır. Tüm halkımızın trafik kurallarına daha çok uyacağı günlere ulaşmak arzusuyla saygılar sunuyor, kazasız günler diliyorum.
     (FB-FTA-ORH)
<< Önceki Haber Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER