Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası -Bartın Emniyet Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince kurtarma tatbikatı yapıldı -Bartın Emniyet Müdürü Altınok: İlimizde günde ortalama 9 yeni ehliyet verilmekte, trafiğe de


BARTIN (A.A) - Bartında, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, Emniyet Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince kurtarma tatbikatı yapıldı.
     Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde trafik materyalleri sergisi açıldı, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, seyir halindeki bir otomobilin çarpması sonucu aracın altında sıkışan bir yaralıya müdahale edildi.
     Senaryoya göre, telsiz anonsuyla olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin kaza yerindeki durumu 155 Polis İmdat merkezine bildirmesi üzerine, bölgeye 112 Acil Servisi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi.
     Otomobilin altında sıkışan yayanın kurtarılmasının canlandırıldığı tatbikatta yaralıya, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince boyunluk takılarak, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.
    
     -Bartında 43 bin 719 ehliyetli sürücü var-
    
     İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, ulaşım ve ulaştırmanın çok önemli olduğunu, araç sayısındaki artışa paralel olarak yolların düzenlenmesi, yeni yolların yapılarak eskiyen yolların tamir edilmesi ve alternatif güzergah için düzenlemeler yapılmasının bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Karayolları Trafik Kanununun kolluk dışında bir çok kurum ve kuruluşa yetki ve sorumluluk yüklediğini ifade eden Altınok, Maalesef 2011 yılı sonu itibariyle ülkemizde 278 bin 353 adet trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda 2 bin 582 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 194 bin 149 vatandaşımız yaralanmıştır dedi.
     Bartında 36 bin 867 kayıtlı araç ve 43 bin 719 ehliyetli sürücü bulunduğunu bildiren Altınok, Bu demektir ki, ilimizde günde ortalama 9 yeni ehliyet verilmekte, trafiğe de günde ortalama 8 araç katılmaktadır diye konuştu.
     Emniyet Müdürü Altınok, geçen yıl ikisi polis bölgesinde, üçü jandarma bölgesinde olmak üzere toplam 5 ölümlü trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda beş kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
     Törende, yılın örnek sürücüsü seçilen Muharrem Yücele çeşitli ödüller verildi.
     (SB-FER-SÖ-SFD)
<< Önceki Haber Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER