Kardeş okul öğrencileri Silifkede

Kardeş okul öğrencileri Silifkede


MERSİN (A.A) - Silifke Anadolu Lisesinin Almanyanın Hassloch şehrindeki kardeş okulu Realschule Plusdan 8 öğrenci ilçeye geldi.
     Silifke Anadolu Lisesi Müdürü Saadettin Dölek, İngilizce öğretmenleri Vildan Yalçınkaya ve Nazlı Tok nezaretinde Milli Eğitim Müdürlüğünü, İlçe Kaymakamlığını ve Belediye Başkanlığını ziyaret eden Alman öğrenciler, ilçe hakkında bilgi aldılar.
     Kaymakam Fatih Damatlar, Almanyadaki kardeş şehirden gelen öğrencileri ağırlamaktan dolayı onur duyduklarını kaydetti.
     Bir hafta boyunca Silifkede Anadolu Lisesi öğrencilerinin evinde misafir olarak kalacak konuk öğrencileri kabul eden Silifke Belediye Başkanvekili Hasan Mazlum Kirişçi de, iki farklı kültürün temsilcilerinin bir araya gelmesinin sevindirici olduğunu belirterek, dünyada sevgi ve barışın hâkim olması için her kültürden insanlarla medeni ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.
     Kardeş şehir anlaşmaları çerçevesinde yürütülen kardeş okul, kardeş müze ve kardeş polis projesinin başarıyla devam ettiğini ifade eden Kirişçi, şunları kaydetti:
     Her iki ülke arasında karşılıklı ziyaretlerimiz planlanan çerçevede devam ediyor. Bizler Almanyaya gidiyoruz, oradaki ailelerin evlerinde konaklıyoruz. Gerçekleştirilen bu ziyaretler sayesinde onların yaşayış ve kültürlerini daha yakından tanıma imkânı buluyoruz. Bizler de misafirlerimizi evlerimizde ağılayarak Türk misafirperverliğini ve Türk kültürünü yakından tanımalarını sağlıyoruz. Şu anda kardeş şehir Hasslochtan bizleri ziyarete gelen öğrencilerimizi evlerimizde ailelerin yanında misafir edeceğiz. Bir hafta boyunca ilçemizin tarihi ve turistik yerlerini gezecekler, buradaki eğitim kurumları ve öğrencilerimizi yakından tanıyacaklar.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kardeş okul öğrencileri Silifkede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER