Kargasavar CDler

Kargasavar CDler -Kayseride, evinin bahçesinde sebze ve meyve yetiştiren kişi, ürünlerini kargalardan CD ile koruyor -Emekli Mustafa İlikoğlu: -Bahçenin çeşitli bölgelerine 200 adet CD astık. Kargalar CDleri taktıkt


KAYSERİ (A.A) - Mustafa Önal - Kayseride, evinin bahçesinde sebze ve meyve yetiştiren kişi, ürünlerini kargalardan CD ile koruyor.
     Emekli mobilyacı Mustafa İlikoğlu (57), AA muhabirine yaptığı açıklamada, astım hastası olduğunu belirterek, temiz havanın astıma iyi geldiğini öğrendikten sonra yaklaşık 4 dönüm arazi alarak meyve ve sebze yetiştirmeye başladığını söyledi.
     Bahçesindeki ürünlere kargaların zarar vermesi üzerine çözüm arayışına girdiğini ifade eden İlikoğlu, şunları kaydetti:
     Kargalar, bahçemizdeki kavun, karpuz, domates ve diğer ürünleri gagalarıyla delip yiyor, ürünlere büyük ölçüde zarar veriyordu. Bahçede hiç ürün kalmıyor, bütün emeklerimiz boşa gidiyordu. Biz de kargaları bahçeden uzaklaştırmak için aile olarak çeşitli arayışlara girdik. Bahçemizde korkuluk ve benzeri yöntemler denememize rağmen başarılı olamadık. Son olarak CDlerin parlaklığını kullanmak istedik. Çocuklarım elektronik işi ile uğraştığı için ellerinde bol miktarda CD vardı. Bahçenin çeşitli bölgelerine 200 adet CD astık. Kargalar CDleri taktıktan sonra değil ürünlere zarar vermek, bahçenin üzerinden bile uçmaz oldu.
    
     -CD getirene kavun, karpuz hediye-
    
     Mahallede bahçesi bulunan herkesin kargalardan zarar gördüğünü dile getiren İlikoğlu, Komşularım önceleri CDlerden fayda görmeyeceğimi söylüyorlardı ancak, başarılı olduğumu görünce bu yöntemi onlar da denemeye başladı. Bahçesinde CD bulunmayan komşularımız ise hala kargalardan muzdarip. Kargalar hala bahçelerindeki ürünlere zarar vermeye devam ediyor dedi.
     İlikoğlu, yöntemin çok maliyeti olmadığını vurgulayan İlikoğlu, bahçesinde yaklaşık 200 tane CD olduğunu belirterek, Bahçemizde evde ve dükkanda kullanılmayan CDleri kullanıyoruz. Ayrıca eşimiz, dostumuz da kullanmadıkları CDleri getiriyor. Biz de onlara yetiştirdiğimiz ürünlerden ikram ediyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: J.Jale Durgun

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER