Karla mücadele ekibi, kayak malzemelerini şampiyonaya

Karla mücadele ekibi, kayak malzemelerini şampiyonaya yetiştirdi -Hakkaride kayakçıların Bitlisteki şampiyonaya katılmaları için gerekli spor malzemeleri, yolu kapalı tesisten karla mücadele ekibi tarafından alınınca sporcular yarışmaya


HAKKARİ (A.A) - Kayak takımının yarışmaya katılabilmesi için tesis yolunda çalışma yapan Hakkari İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri, takıma malzemelerini yetiştirerek yarışmaya gitmelerini sağladı.
     Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli 5 kişilik ekip, 16 öğrencinin Bitliste düzenlenecek olan 7. Kış Spor Oyunlarına katılacakları bilgisi üzerine, merkeze 12 kilometre uzaklıktaki Merga Büte Kayak Tesisine gitmek üzere yola çıktı.
     Tesisten gerekli spor malzemelerini getirecek olan ekip, sabah saatlerinde araçla belirli bir noktaya kadar gittikten sonra yolun kapalı olması nedeniyle kayak tesisine yaya olarak devam etti.
     14 ilden yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışmaya öğrencilerin gidebilmesi için büyük gayret gösterildiğini anlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlisi Ramazan Sevinç, spor malzemelerini almaları gerektiğini belirterek, Ancak yol kapalı. Malzemeleri alabilmek için yaya olarak kayak tesisine ulaşmaya çalışıyoruz. Yol açılırsa malzemeleri alacağız, açılmazsa maalesef kış spor oyunlarına katılamayacağız diye konuştu.
     Sporcular için gerekli malzemelere ulaşmak için kara bata çıka ilerlemeye çalışan ekip, zor anlar yaşadı. Ancak, kar yağışının başlamasıyla birlikte ekip, tekrar araçlarına geri dönmek zorunda kaldı.
    
     -Karla Mücadele ekipleri sayesinde yarışmaya gittiler-
    
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ekibinin büyük çaba göstermesine rağmen tesise gidememesi üzerine, devreye İl Özel İdaresi Karla Mücadele ekipleri girdi.
     Bölgede iş makinesiyle çalışma başlatan ekipler, gece geç saatlere kadar sürdürdüğü mücadele sonunda kayak tesisine ulaştı.
     Ekibin, spor malzemelerini alarak kente geri döndükleri belirtilirken, 16 sporcunun ise kış spor oyunlarına katılmak üzere bugün Bitlise hareket ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Karla mücadele ekibi, kayak malzemelerini şampiyonaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER