Karne sevincini davul zurna eşliğinde oynayarak

Karne sevincini davul zurna eşliğinde oynayarak yaşadılar -Antalyada Demircikara Mahalle Muhtarlığı ile hayırsever bir işadamının düzenlendiği etkinlikte karne alan öğrenciler davul zurna eşliğinde oynayarak kutlama yaptı (Foto


ANTALYA (A.A) - Antalyada Demircikara Mahalle Muhtarlığı ile hayırsever bir işadamının düzenlendiği etkinlikte karne alan öğrenciler, davul zurna eşliğinde oynayarak kutlama yaptı.
     Demircikara Mahallesinde İlhami Yayıcıoğlu Parkındaki etkinliğe Demircikara Mahalle muhtarı Ayşe Peçen, hayırsever işadamı İlhami Yayıcıoğlu ile parka karneleri ile gelen Mustafa Kemal Ayanoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ile veliler katıldı.
     İşadamı Yayıcıoğlu ve muhtar Peçen, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Öğrenciler, öğretmenleri ve veliler daha sonra davul zurna ekibi eşliğinde harman dalı, zeybek ve kolbastı oynadılar, halay çektiler.
     Mahalle muhtarı Ayşe Peçen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin karne sevincini unutamayacakları bir etkinlikle yaşamaları için davul zurna ekibi getirttiklerini söyledi.
     Etkinliği hayırsever işadamı Yayıcıoğlu ve mahalle sakinlerinin desteğiyle gerçekleştirdiklerini anlatan Peçen, Düzenlediğimiz etkinlik ile öğrencilere verdiğimiz değeri gösterdik. Genelde öğrenciler karnelerini alırlar, aileleriyle eve giderler. Ama biz bu sefer karne heyecanının farklı olmasını istedik. Çocuklarımızın, anne ve babaları ile Türk kültürünün bir parçası olan davul zurna eşliğinde eğlenmelerini istedik dedi.
     Yaptıkları etkinliğin diğer muhtarlara örnek olmasını istediklerini vurgulayan Peçen, gelecek yıl etkinliği geliştirmeyi planladıklarını kaydetti.
     Hayırsever işadamı Yayıcıoğlu ise etkinliğin düzenlendiği parkı 2000 yılında kendisine gelen bir talep üzerinde yaptırdığını anlatarak, Çocukların sevincini gördükçe parkı yaptırmakla ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyorum diye konuştu.
     Yayıcıoğlu, mahalle muhtarının öğrencilere davul zurna eşliğinde eğlendirmek istediğini söylemesi üzerine etkinliğe destek olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Karne sevincini davul zurna eşliğinde oynayarak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER