Karsta TKDKdan 4 projeye onay

Karsta TKDKdan 4 projeye onay


KARS (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü 5. başvuru çağrı döneminde gelen projelerin incelemesini tamamladı.
     İncelemeler sonunda Karsta toplam proje maliyeti 2 milyon 716 bin 29 lira olan 4 proje, 1 milyon 520 bin 401 lira 75 kuruş hibe desteği almaya hak kazandı.
     Sözleşmeleri imzalanan 4 projeyle Karsta bugüne kadar toplam bütçesi 17 milyon 472 bin 48 lira 98 kuruş olan 10 projeye yatırımların tamamlanmasının ardından TKDK tarafından 8 milyon 313 bin 135 lira 42 kuruş hibe desteği verilecek.
     TKDK Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, TKDK Kars İl Koordinatörlüğünde yapılan sözleşme imza töreninde yaptığı konuşmada, bu yatırımların öncelikle proje sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diledi.
     Bozkurt, bu yatırımlar kapsamında kurulacak olan AB standartlarındaki hayvancılık işletmeleri ve süt işleme tesislerinin yüksek miktarda ve kaliteli üretim getirisiyle il ve bölge ekonomisine ivme kazandıracağını söyledi.
     Halihazırda 1.2 milyar avro olan toplam IPARD program bütçesinin olabildiğince değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bozkurt, önümüzdeki günlerde çıkılacak proje çağrı ilanlarına müteakiben Karslı girişimciler, iş adamları ve yatırımcılardan daha çok projeler beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karsta TKDKdan 4 projeye onay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER