Kars Valisi Eyüp Tepe, Kaymakamlarla bir

Kars Valisi Eyüp Tepe, Kaymakamlarla bir araya geldi


KARS (A.A) - Kars Valisi Eyüp Tepe, ilçe kaymakamlarıyla bir araya geldi.
     Valilik toplantı salonunda ilçe kaymakamları ile bir araya gelen Vali Tepe, ilçelerde yapılan çalışmaların genel bir değerlendirmesini yaparak, 2013 KÖYDES kapsamında yapılması planlanan projeler ve valilikçe hazırlanmış olan Aile Okulu Projesi konuları görüşüldü.
     Vali Tepe, Aile Okulu Projesinin, toplumda kadınların, mutlu bireyler olması ve sağlıklı nesiller yetiştirmesi için yaygın eğitim faaliyetlerine kolayca ulaşmalarını sağlamak, temel sağlık, çocuk bakımı, ev ekonomisi, aile içi iletişim, medya okur-yazarlığı, vatandaşlık, hukuk ve din gibi konularda bilinçlendirmek için geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen gönüllülük esasına dayanan bir eğitim projesi olduğunu söyledi.
     Aile Okulu Projesinin amacı hakkında bilgiler veren Vali Tepe, şöyle konuştu:
     Toplumumuzun temel yapı taşı olan ailelerimizin daha sağlıklı, mutlu ve daha sağlam olması için, temel sağlık bilgisi, çocuk bakımı, ev ekonomisi ve hijyen, aile içi iletişim, medya okur-yazarlığı, vatandaşlık ve hukuk bilgisi ve seçmeli olarak temel din bilgisi eğitimi vermek, bu eğitimleri sahada veren kurum ve kuruluşların koordinasyonunu sağlamak, gönüllü kişi ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile sinerji oluşturmak, aile okuluna devam eden ihtiyaç sahibi kursiyerlerin gönüllülerce ihtiyaçlarının karşılanmasıdır.
     15 Şubat-15 Haziran 2013 tarihleri arasında uygulanması planlanan Aile Okulu Projesi kapsamında Kars merkezde 7 mahalle ve 10 köyde olmak üzere toplam 17 aile okulu açılmasının planlandığını ifade eden Tepe, Aile okullarında 4 ayda 500 kişiye Milli Eğitim Müdürlüğü ve müftülük aracılığı ile sosyal hayatta iletişim, aile ve tüketici bilgisi, bilgisayar ve medya okur-yazarlığı, aile eğitimi ve temel sağlık bilgileri, okuma-yazma kursları, kuran-ı kerim ve temel dini bilgiler konularında toplamda 600 saatlik ders verilecek. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelince bakanlıkça hazırlanan aile ve kadına yönelik eğitimler verilmesi ve topluca düzenlenecek 3 adet seminer organize edilmesi de hedeflenmektedir. Bu proje ile her ilçe kendi hedeflerini imkanları ölçülerinde belirleyeceklerdir diye konuştu.
     Toplantıya, Vali yardımcıları Ünal Coşkun, Faruk Ekiz, Karahan Daştan, Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu, Arpaçay Kaymakamı Can Aksoy, Digor Kaymakamı Nevzat Karkacı, Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Selim Kaymakamı Erdinç Dolu ve Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz katıldı.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen
<< Önceki Haber Kars Valisi Eyüp Tepe, Kaymakamlarla bir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER