Karşıyakadaki müzelere ziyaretçi ilgisi

Karşıyakadaki müzelere ziyaretçi ilgisi


İZMİR (A.A) - Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan butik müzelerin ziyaretçilerin yoğun ilgisini çektiği bildirildi.
     Karşıyaka Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, farklı temalarıyla ilgi gören müzeleri, kuruldukları günden bu yana ziyaret edenlerin sayısı 600 bine ulaştı.
     Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, konuya ilişkin değerlendirmesinde, geleceğin Karşıyakası için belirledikleri turizm kenti misyonunun bir ayağını da butik müzelerin oluşturduğunu belirterek, şöyle devam etti:
     Kentin hafızasını yaşatmak, geleceğe taşımak adına çok önemli adımlar attığımıza inanıyorum. Bu noktada Latife Hanım Köşkü Anı Evi ile Hamza Rüstem Fotoğraf Evi ciddi bir rol üstleniyor. Bilim Müzesi ile her ne kadar farklı bir şey hedefleniyor gibi görünse de, burası da aslında, bilim tarihinde kısa bir yolculuğa çıkartıyor ziyaretçilerini. Deprem Müzemiz ile de geçmişin acı tecrübelerini unutturmamayı, tehlikenin her an kapımızda olduğunu hatırlatmayı hedefliyoruz.
     Butik müzelerin gördüğü ilgiden büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Durak, kuruldukları günden bu yana butik müzeleri yaklaşık 600 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ayten Aydın
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Karşıyakadaki müzelere ziyaretçi ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER