Karstta 3 bin 627 kursiyere eğitim

Karstta 3 bin 627 kursiyere eğitim veriliyor -Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde verilen mesleki ve kişisel gelişim kurslarında 3 bin 627 kursiyere eğitim veriliyor


KARS (A.A) - Kars Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde verilen mesleki ve kişisel gelişim kurslarında 3 bin 627 kursiyere eğitim veriliyor.
     Kars Halk Eğitim Merkezi Müdürü Acihan Koçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk eğitim merkezlerinin Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren kuruluşlar olduğunu söyledi.
     Merkezlerde her yaş grubundan insana eğitim verdiklerini dile getiren Koçoğlu, Mesleki ve kişisel eğitim kurslarında gelişen teknolojiye ayak uydurarak insanlara eğitim veriyoruz. İnsanların teknolojiye ayak uydurması için çaba gösteriyoruz. İnsanlar burada aldığı eğitimle el becerisini geliştiriyor dedi.
     Koçoğlu, eğitim gören kursiyerlere meslek kazandırmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Karsta bizim kurslarımıza ilgi çok iyi. Kurslarımıza olan ilgiden dolayı mutluyuz. Geçen yıl açtığımız 320 kursa toplam 12 bin kişi katıldı. Aktif olarak hizmet veriyoruz. Kars Halk Eğitim Merkezi Türkiyede bulunan en iyi 20 merkezin içinde. Bu yıl da 1 Eylül tarihinden itibaren hizmet vermeyi başladık. Şu ana kadar açtığımız 202 kursa 3 bin 627 kişi müracaat etti. Bunlardan bin 232si erkek, 2 bin 395i de kadın. Merkezimizde genel kurslar, mesleki ve teknik kurslar ile okuma-yazma kursları olmak üzere 3 kategoride eğitim veriyoruz.
     Bu yıl ulaştıkları kursiyer sayısını arttırmayı hedeflediklerine değinen Koçoğlu, Merkezimizde arı yetiştiriciliği, bilgisayar kullanımı, aile eğitimi, iğne oyası, kırkyama, mis sabun üretimi, diksiyon, Osmanlıca, gitar, uygulamalı tiyatro, çini işlemeciliği, güreş, kickboks, masa tenisi ve satrancın da arasında bulunduğu kurslar veriliyor dedi.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Karstta 3 bin 627 kursiyere eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER