Karya Barok solistleri, Almanyada konser verecek

Karya Barok solistleri, Almanyada konser verecek


MUĞLA (A.A) - Karya Kültür ve Sanat Derneği (KARSANAT) bünyesinde kurulan Karya Barok Topluluğu solistlerinin Almanyadaki 3 şatoda konser vereceği bildirildi.
     Dernek Başkanı Gülderen Erdoğmuş, yaptığı açıklamada, Karya Barok Topluluğu solistlerinin Avrupa Şatolar Birliği tarafından Almanyaya davet edildiğini ve Coburg kentindeki üç farklı şatoda 10-11-12 Ekim tarihlerinde Japon piyanist Kyoko Frank eşliğinde konser vereceklerini söyledi.
     Bu davetin kendileri için son derece gurur verici ve önemli olduğunu belirten Erdoğmuş, Kurulduğumuz günden bu yana bize destek veren kontrtenor Kaan Buldular ve Nuri Harun Ateş, belki on milyonda bir rastlanan sıra dışı sesleriyle eminim Almanyadaki sanatseverleri büyüleyecekler. Keza İzmir Devlet Opera ve Balesinden solist sanatçısı arkadaşlarım Soprano Derya Kırcalı Gürlük ve Mezzosoprano Evrim Keskin geniş ses skalaları ve yorumlarıyla şatoların kubbelerine hoş sedalar bırakacaklar dedi.
     Erdoğmuş, antik kentlerle örtüşen kültür etkinlikler nedeniyle yurt dışından davetler ve proje önerileri gelmeye başladığını, bu ilk yurt dışı davette Bodrumun kültür elçileri olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Karya Barok solistleri, Almanyada konser verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER