Kas hastası çocuklar, evlerinde eğitim görüyor

Kas hastası çocuklar, evlerinde eğitim görüyor -Muşta doğuştan kas hastası olan 2 kardeşe, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen bir öğretmen tarafından evlerinde eğitim veriliyor


MUŞ (A.A) - Korkut ilçesinde yaşayan ve doğuştan kas hastası olan 2 öğrenci, Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen öğretmen sayesinde evlerinde eğitim alıyor.
     Bahçelievler Mahallesinde yaşayan Bilginer ailesinin kas hastası olan çocukları Yusuf Can Bilginer (9) ve Yıldırım Bilginer (5), hastalıkları nedeniyle okula gidemiyor.
     Bilginer ailesi, eğitim yaşına gelen ancak okula gidemeyecek durumda olan iki çocuğun evde eğitim alması için, Korkut Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Yapılan başvuruyu değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, ailenin talebini yerinde bularak, çocukların evlerinde eğitim alması için Türkçe öğretmeni Şermin Dinmeri görevlendirdi.
     Hafta içi her gün Bilginer ailesinin evine giden Dinmer, hasta çocuklara, 08.00 ile 12.30 saatleri arasında eğitim veriyor.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rehberlik ve Araştırma Merkezinden alınan onayın ardından harekete geçtiklerini ve öğretmen görevlendirmesi yaptıklarını söyledi.
     İlçede engelli öğrenci sayısının yüksek olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
     Bu çocuklarımızın eğitim ve öğretimden mahrum kalmaması için gerekeni hemen yaptık. Görevlendirdiğimiz öğretmen, hafta içi her gün ailenin evine gidip çocuklarına ders veriyor. İlçede engelli öğrenci sayımız biraz fazla. Engelli öğrencilerimizin çok olması nedeniyle, bu yıl bir ilk olarak özel sınıf öğretmeni görevlendirdik. Değişik sınıf ve kademelerdeki öğrencilerimizi bu sınıfta topladık ve eğitimlerini sürdürüyoruz.
     Evde çocuklara Türkçe ve matematik dersleri verildiğini belirten Dinmer, ayrıca kasların gelişmesi için fiziksel etkinlikler de yaptıklarını kaydetti.
     Dinmer, Yıldırım birinci sınıf, Yusuf Can ise üçüncü sınıf seviyesinde. Yusuf, geçtiğimiz yıl okula gitmediği için okuma yazmayı biraz unutmuş. Bu dönem Türkçeyi en başından aldık. Dönem sonuna kadar bu dersi geçmeyi düşünüyoruz. Öğrencilerimiz derste istekli. Ayrıca okuma yazmanın yanı sıra kaslarını geliştirecek fiziksel etkinlikler de yapıyoruz dedi.
     Çocukların babası Cuma Bilginer ise, eşinin kas hastası olması nedeniyle, 4 çocuğunun da bu hastalığa yakalandığını ifade etti. Bilginer, verilen hizmet nedeniyle İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök/Şener Toktaş/Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kas hastası çocuklar, evlerinde eğitim görüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER