KASKİ Genel Müdürü Batukan:

KASKİ Genel Müdürü Batukan: -Arıtma tesisinden elde edilen arıtma çamuru toprağa ve bitkilere iyi geliyor


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, biyolojik atıksu arıtma tesisinden elde edilen arıtma çamurunun toprağa ve bitkilere iyi geldiğini bildirdi.
     Batukan, yaptığı açıklamada, Erciyes Üniversitesi ile ortaklaşa yaptıkları Farklı özellikteki bozulmuş meralarda kentsel arıtma çamuru ve inorganik gübre uygulamalarının mera verimi ve toprak üzerindeki etkileri konulu TÜBİTAK projesi sonunda arıtma çamurunun toprak üzerinde olumlu etki yaptığına dair sonuçlara ulaştıklarını bildirdi.
     Proje çalışması için toprağın fiziksel ve kimyasal yapısının incelendiğini anlatan Batukan, şunları kaydetti:
     Araştırma sonucunda KASKİ İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi çamurunun bilinçli şekilde kullanılması halinde verimsiz bölgelerde toprağı ıslah ettiği, verim oranını ve su tutma kapasitesini arttırdığı sonucuna ulaştık. Ayrıca arıtılmış çamur, fauna ve floraya hiçbir olumsuz etki de yapmıyor. Tesisimiz, AB standartlarına uygun olarak, 7 gün 24 saat, yüzde 95in üzerinde bir verimle çalışıyor. Belediyemizin mücavir alanında yer alan evsel ve endüstriyel atık suların tamamına yakını tesisimizde arıtılıyor. Tesisten çıkan atık su ise çevre kirliliğine neden olmadan uygun bir şekilde bertaraf ediliyor.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber KASKİ Genel Müdürü Batukan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER