Kastamonudaki köy yangını

Kastamonudaki köy yangını -Yangında evlerini kaybeden 10 aile komşularına sığındı -Köy sakinlerinden Öncü: -"O akşam ilk yardım akrabalarımdan önce devletten geldi"


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Ahlat köyünde dün çıkan yangında evlerini kaybeden 10 aileye, köy sakinleri sahip çıktı.
     Yangın sonrasında geceyi komşularının evinde geçiren 10 aileye Türk Kızılayı kumanya dağıttı.
     Ailelerin, kendilerine kalacak yer bulana kadar komşularında yaşamlarını sürdürecekleri belirtildi.
     Olayın ardından Türk Kızılayı tarafından gönderilen çadırların da köy halkı tarafından ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle kurdurulmadığı öğrenildi.
    
     -"İlk yardım devletten"-
    
     Köy sakinlerinden Hüsniye Öncü (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde çıkan yangında ahşap evinin ve ahırının yandığını söyledi.
     Yangında sadece 2 buzağısını kurtarmayı başardığını ifade eden Öncü, şöyle konuştu:
     "Evden bir tek kaşık dahi almadım ama Allah razı olsun, yangının olduğu günün akşamı Kızılaydan yardım geldi. Yemeğimiz geldi, battaniyemiz geldi. Sağolsun, var olsunlar. O akşam ilk yardım akrabalarımdan önce devletten geldi. Allah, devletimize kuvvet versin."
     Öncü, geceyi komşusunun evinde geçirdiğini aktararak, ay sonuna kadar orada kaldıktan sonra bir yer bulacaklarını kaydetti.
     Yangında evini ve ahırını kaybettiğini dile getiren Rabia Doğruoğlu (66) ise yangından hiçbir şeyini kurtaramadığını vurgulayarak, "Ne diyeyim ki şimdi. Her şeyimiz yandı. Ama yardım geldi. Yardım edenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.
    
     -Olay-
    
     Merkeze bağlı Ahlat köyünde, dün Şükrü Doğruoğluya ait ahşap evde çıkan yangında, 10 ev, 11 ahır ve 2 samanlık yanmıştı.
     Yangın, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, Daday ve İhsangazi belediyelerine ait 11 arazöz, İl Özel İdaresine ait 2 iş makinesi ve 2 su tankeriyle müdahalesiyle söndürülmüştü.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kastamonudaki köy yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER