Kastamonudan Suriyeye yardım

Kastamonudan Suriyeye yardım -Kastamonuda Nasrullah Camisinde Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında yardım toplandı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda Nasrullah Camisinde Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında cuma namazı çıkışında yardım toplandı.
     Diyanet İşleri Bakanlığı ile sivil toplum örgütleri tarafından Türkiyenin genelinde olduğu gibi, Nasrullah Camisinde de Suriye konulu hutbe okundu. Namazın ardından da Suriyeli masum ve mağdur sivil halk için yardım toplandı.
     Üniversite öğrencisi Yusuf Sertkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyede bir insanlık dramının yaşandığını ve bununla Müslümanların imtihan edildiğini söyledi.
     Suriyede bulunan insanların yaşadıkları sıkıntılara duyarsız kalınmaması gerektiğini belirten Sertkaya, Suriyeli Kardeşlerimiz gerçekten yardıma ihtiyacı var. Keşke bütün dünyada bu yardımlar yapılsa. Ben de elimden geleni yapmaya çalıştım. Arkadaşlarımızla çevremizle olabildiğince kardeşlerimize yardım etmeye çalıştık şeklinde konuştu.
     Sertkaya, ecdadın her zaman zalimin karşısında olup, mazluma yardım ettiklerini ve bunun kendilerine bir miras olarak bırakıldığının altını çizerek, Bizim ecdadımızdan gördüğümüz bir miras var. Yardımlaşmadır, insanlarla yakınlara bakmadır, çevreye yardım etmektir. Ayrıca cuma namazına binaen güzel bir şey oldu. Türkiye yakın olan mülteci kamplarında bulunan kardeşlerimizin gerçekten yardıma ihtiyaçları var. Yardımlar gerekli yerlere ulaşırsa ne mutlu bize diye konuştu.
     Yusuf Öz de Türkiyenin komşusu olan Suriyenin mağdur olmasının herkesi rahatsız ettiğini dile getirerek, Türkiyenin yardım etmek zorunda. Bakın yardım etmeli demiyorum, yardım etmek zorundadır dedi.
    
     Muhabir: Özkan Beyer - Esra Karamuk
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kastamonudan Suriyeye yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER