Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Güngör:

Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Güngör: -Kastamonu, fotoğraf turizminde marka şehir haline geldi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı (KASFOT) Başkanı Suat Cumali Güngör, ilin fotoğraf turizminde marka şehir haline geldiğini bildirdi.
     Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonunun eşsiz doğası ve tarihi yapılarının, amatör ve profesyonel fotoğrafçılar için bir kaynak olduğunu belirterek, fotoğraf turizminde ilin markalaşma yolunda olduğunu söyledi.
     KASFOT olarak yaptıkları çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını aktaran Güngör, Geçen yıl yaptığımız ve 300ü aşkın fotoğrafçı arkadaşımızı ağırladığımız sahil ilçeleri fotoğraf buluşması ve diğer etkinliklerimiz bu yıl ilimize gelen ziyaretçi sayısını artırdı diye konuştu.
     Güngör, son dönemlerde fotoğraf derneklerinin ve topluluklarının Kastamonuyu tercih etmeye başladığını altını çizerek, fotoğraf çalışmalarıyla Kastamonunun bilinmeyen güzelliklerinin gün yüzüne çıkartıldığını ifade etti.
     Fotoğraf paylaşım siteleri, sosyal medya, dergi, sergi ve katalog çalışmalarıyla bu çalışmalar paylaşıldığını vurgulayan Güngör, Kastamonu, şuana kadar yaptığımız çalışmaların meyvesini almaya başladı. Artık Kastamonu fotoğrafta turizminde marka şehir haline geldi. Bundan sonra fotoğrafa ilgi duyan insanları ilimizde daha sık görebileceğiz dedi.
     Sahil ilçelerine gezi düzenleyen Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Fotoğraf Topluluğunun gezi sorumlusu Alpaslan Koçak ise topluluklarının daha önce Cide ve Küre dağlarına gezi düzenlediğini hatırlattı.
     Koçak, bu yılda sahil ilçelerini kapsayan iki günlük bir fotoğraf turu yaptıklarını belirterek, Kastamonu doğasıyla tarihi güzellikleriyle mükemmel bir il ve fotoğraf içinde güzel kaynak. Önümüzdeki yıl Daday, Azdavay ilçelerini de gezmeyi planlıyoruz. Bu doğa, tarihi güzellikler mutlaka gezilip görülmeli diye kaydetti.
    
     Muhabir: Semih Yüksel
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Güngör: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER