Kavakta göletleri değerlendirme çalışmaları

Kavakta göletleri değerlendirme çalışmaları


SAMSUN (A.A) - Kavakta Divanbaşı, Güven ve Kozansıkı göletlerinin sulamaya kazandırılması için çalışma başlatıldı.
     İl Genel Meclisi üyeleri Salim Özal, Nurullah Hekimoğlu, Ali Arslan, Ali Çayır, Cumhur Kaya ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Çalışıcı Kavakta bulunan gölet ve etrafındaki sulanabilir araziler hakkında inceleme yaptı.
     İl Genel Meclis Üyesi ve Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Salim Özal, Kavaktaki atıl hale gelen göletlerin sulama amacıyla değerlendirilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.
     İlçedeki Divanbaşı, Güven ve Kozansıkı göletlerinin, kurak mevsimde Samsunun su ihtiyacını karşılayan Mert Irmağına su takviyesi amacıyla yapıldığını anımsatan Özal, şunları kaydetti:
     "Şimdi ise Samsunun su ihtiyacı Abdal Deresi üzerine yaptırılan Çakmak Barajından karşılandığından bu göletler atıl vaziyette kaldı. Göletlerin sulama bakımından değerlendirilmesi amacıyla İl Genel Meclisi Başkanlığına müracaat ettik. Başkanlık benim başkanlığını yürüttüğüm Tarım ve Hayvancılık Komisyonunu görevlendirdi. Biz komisyon olarak bu göletlerden faydalanacak arazi miktarını, faydalanma talebine ilişkin muhtarlıklar müracaatını ve vatandaşların taleplerini de değerlendireceğiz."
    
     Muhabir: Mustafa Günay / Fatma Kalay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kavakta göletleri değerlendirme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER