Kaynar ve Şıhlı Belediyesinde toplu iş

Kaynar ve Şıhlı Belediyesinde toplu iş sözleşmesi


KAYSERİ (A.A) - Kaynar ve Şıhlı Belde Belediyesi çalışanlarıyla Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
     Bir süredir yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imza altına alındı.
     Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığında yapılan imza töreninde konuşan Şube Başkanı Halil Özdemir, 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren sendikalar yasasının meclisten geç çıkması nedeniyle yaklaşık 8 aydır toplu iş sözleşmesi yapamadıklarını hatırlattı.
     Sendikalar yasasının çıkması ile birlikte 15 ayrı belediyede toplu iş sözleşme görüşmelerinin hızlı bir şekilde başladığını belirten Özdemir, Şıhlı Belediyesi ile 3 yıl, Kaynar Belediyesi ile ise 2 yıl süreliğine anlaşma imzaladıklarını bildirdi.
     Sözleşmelerin içeriğiyle ilgili bilgi veren Özdemir, şunları kaydetti:
     Ücretlere ve sosyal haklara ortalama yüzde 13 oranında her yıl için ayrı ayrı zam yapılacaktır. Üyelerimize ve Şıhlı Belediyemize hayırlı uğurlu olsun. Kaynar Belediyesi ile yapılan toplu iş sözleşmesinin yürürlülük süresi ise 2 yıl. Ücretlerde ve sosyal haklarda yüzde 14 oranında artış olacak. Günümüz şartlarına göre iyi bir artış sağlanmış oldu. Belediye başkanlarımıza da anlayışlarından dolayı üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.
     Şıhlı Belediye Başkanı Hacı Ahmet Çoşkun ise, yapılan sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunarak verecekleri zammın en iyisini verdiklerini dile getirdi.
     Kaynar Belediye Başkanı Hikmet Şahinde işçilerinin yaz kış demeden Kaynar halkının hizmetinde çalıştıklarını belirterek, aldıkları zammın hayırlı olmasını diledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kaynar ve Şıhlı Belediyesinde toplu iş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER